Muziekliefhebbers opgelet: Als je tot het uiterste wil gaan om een ​​stukje muziekgeschiedenis te bemachtigen, dan is dit zeker iets voor jou. Voor fans van Kurt Cobain biedt het bedrijf Amazing Music Auction iets wel heel bijzonders aan. In totaal worden er zes lokken van het haar van de zanger op de veiling aangeboden. Del lokken worden ingelijst – en tevens erkend met een handtekening – aangeboden en gaan waarschijnlijk veel geld opleveren.

Haarlokken Kurt Cobain te koop aangeboden

In 1991 brak de legendarische grungeband Nirvana wereldwijd door, met Kurt Cobain als gitarist en leadzanger. Cobain wordt tot op heden gezien als de stem van Generatie X. Met wereldhits als ‘Smells Like Teen Spirit’ brak Nirvana door en groeiden de bandleden uit tot culthelden, met Kurt Cobain als voorman. Het succes was echter van korte duur, want in 1994 stapte de Amerikaan uit het leven.

Kurt Cobain

Samen met Amy Winehouse en Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison behoort Kurt Cobain tot de 27 Club – de groep van beroemde muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Vandaag de dag zijn er nog veel fans die met Cobain verbonden willen blijven en maar al te graag iets van hem in handen willen krijgen. Die kans is er nu, aangezien er 6 haarlokken van Kurt Cobain worden aangeboden.

De lokken zouden zijn bewaard sinds de tour van Nirvana in 1989 ter ondersteuning van hun baanbrekende LP ‘Bleach’. Ze werden veilig bewaard door Tessa Osbourne – een vriend die Cobain in 1989 een knipbeurt gaf terwijl Nirvana op tournee was om Bleach te promoten. Na zijn dood schonk ze de lokken ingelijst aan een kunstenaar, die een beëdigde verklaring schreef die bij de verkoop was inbegrepen.

Haar

De vrouw heeft de ingelijste haarlokken voorzien van een handgeschreven herkomstnota’, 29/10/89: Tess cut Kurt’s hair in Birmingham, England, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU ‘. Naar verwachting zullen de lokken enkele tientallen duizenden euro’s opleveren. Niet mis!