Het huidige weer in Nederland, laat ons nog meer verlangen naar de betere, zonnigere dagen. Op vakantie bijvoorbeeld. In Italië bijvoorbeeld. Met die verlangens in ons achterhoofd kwamen we virtueel aanvaren bij deze advertentie van Sotheby’s International Realty omtrent een villa met een wel erg aangenaam uitzicht.

Uitzicht over Italiaans meer

Qua omgeving zit je hier sowieso gebakken, maar huis de huismussen is er ook genoeg aanwezig om je zoet te houden. gebouwd in de late 19e eeuw en getransformeerd door de architect Vietti in 1925 in een moderne villa met grote ramen en grote terrassen om te genieten van een prachtig uitzicht op het meer. De architect Vietti geeft de villa een innovatieve indeling, met onderling verbonden ruimtes. Ook de 9 meter kamerhoge ramen spreken erg tot de verbeelding.

Italiaanse

Op de begane grond bevinden zich de grote woonkamer, de eetkamer, de industriële keuken en nog een aantal slaap- en badkamers. De vloer is gedeeltelijk met bedekt met glas dat de eetkamer doorkruist en ook de centrale kristallen trap met treden in wit marmer is één van de noemenswaardige details dat dit huis zo speciaal maakt. Wie de trap wilt betreden moet eerst langs de oldtimer Piaggio.

Italiaanse

De bovenverdiepingen zijn goed bereikbaar vanuit het trappenhuis, maar ook middels de lift. De eerste verdieping staat in het teken van nachtrust met vier slaapkamers met eigen badkamers en garderobekast. Tevens is op deze etage ook een fitnesskamer en leeskamer.

Op de zolderverdieping bevindt zich een appartement bestaande uit een grote woonkamer met keuken en drie slaapkamers. In totaal zijn er verspreidt over de de 1440 vierkante meter wonen 9 slaap- en 10 badkamers.

Sfeervolle terrassen

Op de grote terrassen kan je in een knusse setting een wijntje opentrekken en grenzeloos genieten van de schoonheid van het meer, van het strand tot aan de Alpen. Meer behoefte aan wijn? Dan is deze enorme wijngaarde misschien meer aan jou besteedt.

uitzicht

Het omliggende park met eeuwenoude bomen omvat verder twee bijgebouwen, waarvan één in een heus bos. De villa is tien jaar geleden geheel gerenoveerd, waarbij de stijl van Vietti is gewaarborgd en waar nodig  verbeterd.

Voor €7.500.000 is dit architectonische hoogstandje aan Lago Maggiore helemaal van jou. Check de site van Sotheby’s International Realty voor meer foto’s en informatie. 

piano Uitzicht