Het Zwitserse horlogemerk IWC is al jaren geliefd bij veel horlogeliefhebbers en -bezitters. Zo staat de flink vermogende bokser Floyd Mayweather erom bekend veel uurwerken van IWC te bezitten en is ook gitarist en zanger John Mayer fan van het Zwitserse merk. De langdurige samenwerking tussen IWC en Mercedes-AMG werd al in 2004 gelanceerd en is daarmee een van de langstlopende in de horloge-industrie. De 17-jarige samenwerking wordt nu gevierd met een nieuw, bijzonder horloge.

IWC en Mercedes-AMG vieren 17 jaar samenwerking

Om de 17-jarige samenwerking te vieren, die gebaseerd is op een gedeelde interesse in prestatie-engineering, hebben de twee merken samengewerkt aan een nieuwe Pilot’s Chronograph 43 mm met een titanium kast. Dit is een primeur in de bekende Pilot’s Watch-collectie van IWC. In de afgelopen 17 jaar van de samenwerking hebben IWC en AMG veel momenten in de autosport en daarbuiten gedeeld, en we hebben ze naar eigen zeggen ‘blijvende herinneringen gecreëerd’ voor hun klanten.

IWC AMG

De CEO van IWC – Christoph Gainger-Herr – laat weten dat klanten vanaf vandaag een Pilot’s Watch Chronograph Edition “AMG” kunnen pre-orderen. Het horloge is bijna helemaal gemaakt van materialen uit een Mercedes-AMG. Het ultra lichte en krasbestendige Grade 5 titanium dat voor de behuizing wordt gebruikt, heeft een opvallend matgrijs uiterlijk dat naar verluidt is geïnspireerd op de kenmerkende Selenite Grey Magno-lak van de welbekende AMG.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG (@mercedesamg)

Perfect voor de AMG fan

Fans van Mercedes-AMG zijn helemaal in hun element met het nieuw uitgebrachte horloge. Zo is het Mercedes-AMG-logo terug te vinden op de achterkant van de getinte saffierkristallen kast. Ook is het horloge voorzien van een zwarte kalfsleren band met reliëfdruk met contraststiksels, wat ook weer perfect past bij de AMG – als we kijken naar het interieur dan.

De gloednieuwe Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG kost iets minder dan €8000 en is nu verkrijgbaar via de website van IWC en hun dealers.