Het lijkt zijn doel en van origine bedoelde functionaliteit voorbij te gaan, maar toch is het leuk om te zien wat vakmensen kunnen maken van alledaagse objecten. Dit is ook van toepassing op telefoonhoesjes. Telefoons op zichzelf kunnen al een aardige kostenpost meebrengen, maar deze 3 hoesjes doen daar zeker niet aan onder, integendeel.

Uitzinnig geprijsde telefoonhoesjes

3. Buccellati iPhone hoesje – $ 208.000 (ca. €170.374)

Buccellati is een van de meest luxueuze merken van Italië, samen met Bulgari, als we het hebben over horloges en juwelen. De ontwerpers van dit modehuis uit 1919 hebben hun geelgouden handelsmerk-stijl ook naar een telefoonhoesje vertaald. Met echte diamanten en goud. Het eindproduct ziet eruit als iets dat je in een juweliersvitrine zou vinden en aangezien Buccellati degene is die erachter zit, mag je dat ook wel verwachten. De prijs is niet mals: $ 208.000 (€170.374). In 2014 claimde het merk met deze behuizing “s’ werelds duurste” iPhone-hoesjes ter wereld in handen te hebben.

2. ‘Dragon and Spider Case’ van Anita Mai Tan – $880.000 (ca. €720.000)

telefoonhoesje

Anita Mai Tan heeft in 2012 ‘Dragon and Spider’ telefoonhoesjes geïntroduceerd waar ze 16 maanden aan heeft gewerkt. De subtiel vervaardigde stukken zijn een samensmelting van designelementen zoals diamanten, robijnen, saffieren en smaragden. De artistiek vervaardigde ‘Dragon iPhone-hoes’ markeert het jaar van draak en is gemaakt van 18k goud met een reeks van 2200 kleurloze en gekleurde diamanten met een gewicht van 38 karaat.

Zoals de naam al suggereert, heb je de keuze uit hoesje die versierd is met een draak of spin. De variant met een spin ingebed in de achterkant van de hoes, beschikt over 2.800 diamanten. Waar je keuze ook naar uitgaat, beiden beschikken over geschatte waarde van $880.000

1. Alexander Amosu – $2.700.000 (€2.210.000)

Met stip op nummer 1 staat een creatie van de Britse-Nigeriaanse luxeontwerper en ondernemer Alexander Amosu, die eveneens bekend staat als de eigenaar van ’s werelds duurste maatpak.
Daarbij heeft hij in het verleden ook al exclusieve luxe telefoonontwerpen gemaakt voor Motorola, BlackBerry Limited en Samsung. Zijn Diamond Encrusted BlackBerry Curve 8900 is gerangschikt als ’s werelds duurste BlackBerry, met een prijs van €278 duizend.  Maar dat is slechts een fractie van zijn iPhone 6 hoesje, Ja, deze gaat alweer een tijdje mee.
Meer dan drie keer zo duur dan de nummer twee deze top-3, kreeg dit glinsterende hoesje de illustere naam: ‘Amosu Call of Diamond iPhone 6″. Het kostte circa acht weken de omhulzing te maken door het volledige lichaam opnieuw te creëren in massief 18-karaats goud en een handset met meer dan 6.127 geslepen diamanten in VVS1 IF-kleur. In totaal pronkt het hoesje met 6000 diamanten en een goudkleurig Apple en Alexander Amosu-logo in reliëf.

Gemeenschappelijke kenmerken

Wat al deze hoesjes in gemeen hebben, is dat ze allemaal zijn gefabriceerd voor de iPhone van Apple. Dus voordat je enthousiast de show wilt gaan stelen met een van deze hoesje in dit prijssegment, moet je wel zorgen dat het compatibel is met je telefoon. Een hoesje in deze lijst zal lastig gaan, aangezien het nogal gedateerde modellen zijn, maar voor de iPhone 12 zijn ook genoeg extravagante telefoonhoesjes. Wordt vervolgd.