Velen zwichten voor de charmes van één van de supercars binnen de line-up van Ferrari. Dat geldt ook voor de instapper, de Portofino. Maar er zijn altijd mensen die een ‘gewone’ Ferrari niet exclusief genoeg vinden en daarom langsgaan bij een tuner, zoals Mansory.

Teveel carbon bestaat niet

De Duitse tuner heeft zich niet ingehouden en vooral niet met het plaatsen van carbon delen op de carrosserie. Paar hoogtepunten: de spoiler(tje), luchtroosters, sideskirts en elementen in het interieur. Maar Mansory zal ongetwijfeld het meest trots zijn ze op de vernieuwde cabriokap. Waar Ferrari deze normaal van staal maakt, heeft Mansory besloten, zoals we van ze gewend zijn, dat dit onderdeel beter tot z’n recht komt in een carbon uitvoering.

MANSORY-Ferrari-Portofino-02-scaled

Verdere aanpassingen aan het exterieur zijn de aangepaste wielen met een gele rand. Deze nieuwe banden zijn 21 inch voor en 22 inch voor de achteras en vertegenwoordigen een nieuw velgontwerp van Mansory.

Indrukwekkende cijfers van Mansory’s Portofino

Ook de statistieken liegen er niet om. De reguliere is de Ferrari Portofino al geen stakker met z’n twin-turbo 3,9-liter V8 motor met 620 pk. Maar zoals we gewend zijn doet Mansory daar nog een flinke schep bij op. Het gele paardje accelereert van 0-100 km/h in een verpletterende 3 seconden – 0,4 seconden sneller dat de doorsnee Portofino. Naarmate ‘ie richting de 334 km/h komt, komt de supercar tot z’n hoogtepunt qua snelheid.

Deze prestaties kunnen worden behaald door de 720 paardenkracht en de 890 nm koppel: een upgrade van 100 pk en 120 Nm. Om ervoor te zorgen dat deze steigerende paarden nog enigszins te temmen zijn, hebben ze een aantal aanpassing verricht aan de remmen en het onderstel.

Ook het kleurrijke interieur van de Ferrari verklapt dat Mansory hier is geweest Hier is het vooral zwart en geel dat de klok slaat en er is veelvuldig gebruik gemaakt van leer en wederom carbon. .  Tot op heden zijn er nog geen woorden vuil gemaakt over de kosten. Wel goed is om te weten dat de Ferrari Portofino in de basis al snel €242.932 van je bankrekening afsnoept. Voor meer foto’s en eventuele prijsupdates kun je terecht op de website van Mansory.