Ondanks een miljoen mensen die smeken om een ​​verbod op zijn kolonisatie van het prachtige eiland in Hawaï. Mark Zuckerberg bezit nu zo’n beetje heel het eiland Kauai. Zuckerberg bezit een stuk land ter grootte van twee keer de oppervlakte van Central Park. Omstanders zijn niet blij met de kolonisatie van de oprichter van Facebook en willen liever dat het eiland vrij blijft. Als we de foto’s van het eiland bekijken, kunnen we best begrijpen dat Zuckerberg het eiland heeft gekocht.

Het nieuwe privé eiland van Mark Zuckerberg

Dat Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan een enorm stuk land op Hawaï bezitten, is oud nieuws. De oprichter van Facebook begon in september 2014 delen van het eiland op te kopen. Nieuw is echter hoe het welvarende echtpaar de omvang van hun landgoed in Hawaï bijna heeft verdubbeld door een aangrenzend stuk land van liefst 600 hectare te kopen voor $53 miljoen. Het eiland bevindt zich aan de noordkust van Kauai, Hawaii.

Zuckerberg prive

Het land aan de noordkust werd in drie percelen gekocht van de Waioli Corporation – een non-profitorganisatie die verschillende historische locaties op het eiland bezit. Het echtpaar bezit nu al meer dan 1.300 hectare op Kauai – bekend als het “Garden Island” vanwege zijn uitgestrekte tropische regenwouden.

Kritiek en verklaring

Sam Pratt – de voorzitter van Waioli Corporation – zei het volgende op de aankoop van Zuckerberg: “De beslissing geeft Waioli de financiële mogelijkheid om het eiland mooi te houden, historisch werk voort te zetten en ervoor te zorgen dat de culturele geschiedenis van Kauai nog jarenlang in de gemeenschap wordt gedeeld.

Zuck

“We hebben de toewijding van Mark en Priscilla door de jaren heen gezien van het beschermen van inheemse soorten en het werken aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van Kauai. We weten dat dit land in hun vertrouwde handen zal blijven en dat Mark en Priscilla vandaag en in de toekomst zullen optreden als verantwoordelijke rentmeesters van Lepeuli”, voegde Pratt er aan toe.

Tegenwoordig is Mark Zuckerberg de vijfde rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van bijna €100 miljard. Of ‘Zuck’ er daadwerkelijk met zijn vrouw gaat wonen, is niet duidelijk.