De pas 21-jarige voetballer Mathijs de Ligt is naast voetballen ook al druk bezig om zijn financiële toekomststatus wat zekerheid te geven. De jonge verdediger van Juventus speelt namelijk voor bankier in zijn oude woonplaats Amsterdam. Als voetballer van Ajax kocht hij twee jaar geleden een schitterend appartement in de Museumbuurt te Amsterdam. Hij betaalde hiervoor €1.2 miljoen voor, maar volgens Bekende Buren is De Ligt dit appartement aan het verhuren onder zijn eigen BV.

Mathijs de Ligt bezig met vastgoed in Amsterdam

Topvoetballer Matthijs de Ligt vertrok bijna twee jaar geleden naar Turijn, om voor Juventus te gaan voetballen. De toen nog 19-jarige verdediger speelde al een tijdje de sterren van de hemel voor Ajax – als aanvoerder – en het was een kwestie van tijd voor er een grote transfer aan zou komen. Hij koos om in Italië te gaan resideren; het land van pizza, zon en Lamborghini.

De Ligt vastgoed

Voordat De Ligt naar Italië vertrok, kocht hij een schitterend appartement in de Museumbuurt van Amsterdam. Hij betaalde hier exact € 1.185.000 voor. Een korte tijd later werd echter al de overstap gemaakt naar Italië en dus heeft de voetballer besloten om zijn centen nuttig te besteden. De Ligt heeft het appartement verhuurd voor € 3500 per maand. De hypotheek van € 1,2 miljoen is verstrekt door Noltie Holding B.V. uit Abcoude. Deze B.V. staat op naam van Matthijs en van zijn vader. Naast gevoel voor voetbal, heeft de grote verdediger dus ook gevoel voor zaken.

Voor de koop van het appartement had hij trouwens geen bank nodig. Met het voetballen heeft De Ligt al aardig wat salaris bij elkaar weten te spelen. Het afgelopen jaar verdiende hij liefst € 31 miljoen bij Juventus en was daarmee op Cristiano Ronaldo na de grootverdiener bij de Italianen. Afgelopen week pakte hij alweer zijn derde prijs in dienst van de club, namelijk de Coppa Italia.

Turijn verruilen voor Barcelona?

Een terugkeer naar Amsterdam in het shirt van Ajax zal nog wel járen duren, maar volgens Spaanse krant Mundo Deportivo heeft ‘De Ligt heeft spijt van keuze voor Juve en wil hij naar Barça’. Hij zou herkennen dat hij in 2019 beter naar FC Barcelona had kunnen gaan, dat destijds ook interesse toonde. Ook zou Mino Raiola, zaakwaarnemer van De Ligt, een goede verstandhouding hebben met Joan Laporta, waar dat met de vorige president, Josep Maria Bartomeu, niet het geval was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)