De kans is groot dat jij gedurende je leven er al meerdere flesjes parfum doorheen hebt gespoten. In je nek? Op beide polsen? Je polsen even op elkaar wrijven, of juist toch weer niet? Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar hoe ‘heurt’ het nu eigenlijk? Wij hebben het speciaal voor jullie – en de rijke stinkerds onder ons – haarfijn uitgezocht. Lezen jullie mee?

Op deze plekken moet je parfum spuiten

De meest logische en gangbare plekken om je parfum te spuiten zijn je nek en je pols. De reden dat we het op deze plekken spuiten, is omdat dit warme plekken zijn op ons lichaam. De aderen zitten namelijk dicht tegen ons huidoppervlak, wat ervoor zorgt dat het parfum beter los kan komen. Hierdoor is je parfum enorm lang te ruiken – soms wel de hele dag lang.

Parfum-1

Er zijn echter meerdere goede – en zelfs betere – plekken om je parfum te spuiten. Achter je oren is dé plek om je parfum te spuiten. Hier is de huid namelijk lekker warm én komt er geen wind langs. Ook komen bij je oren heel veel aderen bij elkaar, waardoor de geur ook meteen na het aanbrengen goed ruikbaar is. Ook zijn de binnenkant van je ellebogen en de achterkant van je knieën ideale plekken om je favoriete luchtje op te spuiten.

Huidverzorging

Wat men vaak vergeet, is dat de verzorging van de huid ook enorm belangrijk is. Parfum hecht namelijk veel beter op een goed gehydrateerde huid. Zo heeft het drinken van water niet alleen gezondheidsvoordelen, maar zorgt het er ook voor dat je parfum langer blijft ruiken. Ook een bodylotion kan wonderen doen. Het is daarnaast ook beter om je parfum direct op je huid aan te brengen, want als je het op je kleren spuit vervliegt de geur vrijwel direct.

Parfum