Na hele afgelopen jaar voor anker te hebben gelegen, maakt ’s werelds grootste particuliere woonjacht zich op weer terug te keren naar zijn natuurlijke habitat. Het epische 196-meter lang schip, toepasselijk gedoopt tot ‘The World’, zal in juli opnieuw het water op trekken om meteen op een avontuur te gaan voor 365 dagen.

Het grootste deel van 2020 lag het cruiseschip aangemeerd vanwege de reisbeperkingen, maar is nu helemaal klaar om de golven op zee te trotseren. Onder toezicht van een gespecialiseerd team van medische adviseurs, omvat het programma ook nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om het welzijn van de mensen aan boord te verzekeren.

Grootse privé-woonjacht met 165 luxe woningen

Slechts een fractie korter dan de Titanic, is The World in feite een luxe cruiseschip dat is uitgerust voor de moderne tijd. Het schip met meerdere dekken biedt 165 luxe woningen, samen met hoogwaardige service en voorzieningen. Dit betekent dat de 150 gezinnen aan boord kunnen. Hoewel The World niet bepaald nieuw is, afgeleverd in 2002, is het schip nog steeds het grootste in zijn soort.

privé-woonjacht

“Het zijn 16 moeilijke maanden geweest voor onze bewoners die hun huis op zee hebben gemist”, zei Pamela Conover, de CEO van The World, in een verklaring. “We kijken allemaal uit naar de terugkeer van het schip en bereiden ons enthousiast voor om onze bewoners deze zomer weer thuis te verwelkomen.”

Reisbestemmingen

De cruise van het privé-woonjacht zal van start gaan in het zuiden van Griekenland, om vervolgens te genieten van korte verblijven in Kroatië, Italië, Frankrijk en Spanje.

privé-woonjacht

The World stopt daarna bij de haven van Funchal op de prachtige Madeira-eilanden van Portugal, voordat het koers zet naar het Caribisch gebied. Hier zullen bewoners voet aan wal kunnen zet op de Bahama’s, de Britse Maagdeneilanden, de Benedenwindse Eilanden, de Dominicaanse Republiek en de Kaaimaneilanden.

The World-privé-woonjacht

Om 2021 af te sluiten, vaart The World langs de kusten van zowel Zuid- als Midden-Amerika, waardoor degenen aan boord de kans krijgen om nog even te bakkin de zon in Mexico, Belize, Costa Rica, Panama en Guatemala.

Zwembaden, duikexpedities, restaurants en diverse sportfaciliteiten

Tijdens het wereldreizigers hebben bewoners toegang tot zes verschillende restaurants aan boord, meerdere zwembaden, een bioscoop, bibliotheek, wellnesscentrum en sport- en fitnessfaciliteiten. Als dat nog niet genoeg entertainment is, biedt The World een scala aan activiteiten, waaronder golf, tennistoernooien en duikexpedities.