Peter Gillis kan je kennen als realityster of zijn komische en toch wat wanhopige poging om deel uit te maken van de Quote 500. De man van Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6, heeft zijn schaapjes aardig op het droge en heeft de leiding over tien vakantieparken. Maar over wat voor getallen hebben we het? We zochten het uit.

Oostappen Vakantieparken van Peter Gillis

Oostappen Vakantieparken haalde recent geregeld het nieuws. Want de eigenaar van Oostappen Vakantieparken, chef Gillis, zou geen jaarverslagen inleveren bij de Kamer van Koophandel, terwijl dat verplicht is. Dat bracht voor hem veel gezeur met zich mee, ondanks dat lijkt de Brabander geen probleem te ondervinden als het gaat om veel geld te verdienen én vooral uitgeven.

In Familie Gillis: Massa is Kassa geeft hij een kijkje in zijn chaotische wereld en is te zien hoe het is om een 10 vakantieparken te bezitten. Maar ook zijn privéleven ligt onder de loop. Zo kreeg je in het eerste seizoen al te zien hoeveel geld hij uitgaf aan luxe producten en andere zaken die niet per se noodzakelijk zijn te bestempelen. Een miljoenenvilla, Rolls Royce én een tamelijke hoeveelheid aan worstenbroodjes. Gillis draait er zijn portefeuille niet voor om.

Toch bekend heeft Gillis geen plek in de lijst van de 500 rijkste mensen van Nederland. Volgens Gillis is dit echter niet geheel correct: “Ik ben 250 miljoen euro waard op papier. Papier is geduldig he.” Om toch een beetje mee te doen richtte hij zelfde de Quote 501 op, waar hij uiteraard zelf ook deel vanuit maakt. Terwijl velen niet in zo’n lijst willen staan, doet Gilles er alles aan om tussen deze met geld-overladen namen te staan.

Ondergrens

De ondergrens van die lijst ligt dit jaar op 95 miljoen euro – wisselt elk jaar. Peter Gillis moet nog even goed door ondernemen om in deze lijst te komen, gezien zijn geschatte vermogen momenteel op 85 miljoen euro staat. Wie weet draagt zijn rol als soapster hieraan bij.