Binnen onze landsgrenzen zijn genoeg villa’s te vinden die waardig genoeg zijn om een aflevering over te maken, maar voor deze editie gaan we voor de verandering eens op bezoek bij onze oosterburen. We gaan namelijk langs bij een bizarre villa net over de grens met Duitsland, in het plaatsje Kleef (Kleve). Er is in deze villa niet één trap aanwezig en je kan je uitsluitend verplaatsen per lift naar alle etages. Een aparte, ietwat vreemde, maar bovenal mooie ervaring.

Villa Bleichenberg

In een nieuwe knaloranje en 550 pk sterke Jaguar F-Pace waren we in mum van tijd gearriveerd om de rondleiding bij te wonen. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming, worden we rondgeleid door de architect van de villa: Theodoor Willemsen van THEODOOR Interior Concepts. Weer eens wat anders dan door een makelaar of dat we het zelf voor onze rekening nemen.

Voordat we richting de voordeur van gaan, moeten we een stijle buitentrap, dit is overigens de enige trap in en rondom het hele huis. Alle trappen zijn eruit gehaald en alle etages zijn nu uitsluitend te bereiken via de verlichte lift. De villa is recent afgeleverd en staat te koop voor om en nabij de 3,5 miljoen euro. Volgens de architect “het riantste plekje in het hele gebied.” Daarbij is het ook zeer uniek, aangezien het tegen een rotswand is aangebouwd.

Wristcheck, sabrage en winactie

Natuurlijk gaat deze video gepaard met een stijlvolle Wristcheck, een heurlijcke sabrage en een fabuleuze winactie. Wat kan je winnen dan? Een hele mooie fles Carbon Champagne t.w.v. maar liefst 279 piek! Wat moet je doen? Kijk de video en Floris legt het je kraakhelder uit.

Met speciale dank aan THEODOOR Interior Concepts, Viking Liften, Jaguar Land Rover Nederland, Carbon Champagne en Schaap en Citroen Pre-owned & Vintage Horloges.