Momenteel is er weinig te beleven, toch zijn vast mensen die dat stiekem wel lekker vinden. Voor diegenen die toe zijn aan een nieuw hoofdstuk aan serene rust en zich willen afscheiden van de samenleving zoals we ‘m kennen, is dit het perfecte toevluchtsoord.

Villa ten noorden van Sardinië

Sardinië ligt ten westen van het Italiaanse vaste land en is na Sicilië het grootse eiland in de Middellandse Zee. In het noorden van dit pittoreske eiland staat een huis te koop. Deze strakke villa bevindt zich bijna aan het meest noordelijke puntje van het eiland, precies tegenover de hoofdstad Cagliari.

Sardinië

‘The Peninsula Estate’ in Porto Cervo, Sardinië, is een van de meest exclusieve landgoederen in de Middellandse Zee en een van de twee meest prestigieuze aan de Costa Smerlada.

Dit meesterwerk van iconische en modernistische architectuur werd in de jaren ‘70 gebouwd voor de Britse financier Lord Clore en is getransformeerd door de huidige eigenaar die het hele schiereiland heeft gekocht – een privéoase van vier hectare die aan drie zijden door de zee wordt omringd – om een huis te creëren. Met totale privacy en harmonie in het hart van de Costa Smeralda.

Ruim grondgebied

Het schiereiland is meer dan 1,6 kilometer aan beschermde kustlijn met een wandelpad, drie stranden en een eigen aanlegsteiger, ingekaderd tegen de adembenemende achtergrond van de La Maddalena-archipel en de Middellandse Zee.

Sardinië

Het huis is geïntegreerd in het landschap en sluit perfect aan bij de natuurlijke omgeving, zodat het vanaf de zee niet waarneembaar is. De grote villa en het vrijstaande gastenverblijf, met uitzicht op het heldere blauwe water van de Costa Smeralda, bieden de bewoners ultiem comfort in een rustig toevluchtsoord ver weg van de zorgen van de rest van de planeet.

Prijs op aanvraag

The Peninsula Estate is uniek in zijn soort en heeft geen enkele vorm van concurrentie in de nabije omgeving. Het wordt momenteel aangeboden door de makelaars van Christie’s Internatiomnal Real Estate. De prijs is op aanvraag, maar met een paar lullige miljoentjes ga je er niet komen. Wat een plaatje, niet?

Sardinië interieur Sardinië Sardinië