Na zeven jaar hard werken kon Pagani een korte geschiedenis vertellen en het pad dat leidde tot de geboorte van de Huayra, projectnaam C9. Het concept werd geboren in 2003 en dat was de periode van de opkomst van diverse supercars auto’s, zoal de Bugatti Veyron. Deze 2015 Pagani Huayra staat momenteel te koop voor meer dan 2 miljoen euro.

De Pagani Huayra bestaat uit meer dan 4000 onderdelen

Het is de tweede auto van het merk, de opvolger van de Pagani Zonda, waar veel kenmerken nog duidelijk zichtbaar van zijn. Het eeuwige element lucht, werd bepalend bij het definiëren van het concept. De inspiratie werd geput uit een “straalturbine, de stilte van een zweefvliegtuig, de elegantie van de windbewegingen maar ook het geweld en de kracht die het kan ontketenen.” De Huayra is gemaakt van meer dan 4000 componenten, exclusief de motor en versnellingsbak.

Wat de stijl betreft, heeft Pagani gedurende een periode van vijf jaar geprobeerd het beste compromis te vinden door te werken aan 8 schaalmodellen en 2 modellen op ware grootte, evenals honderden tekeningen zonder het oorspronkelijke idee nooit te verlaten. Het eindresultaat is een pijlsnelle wagen die onder de carbon fiber onder delen zit. Pagani dacht vanaf het begin ook aan actieve aerodynamica.

Hoog vermogen dankzij unieke Mercedes-AMG motor

Mercedes-AMG heeft een werkelijk unieke en lichtgewicht motor gecreëerd, een twin turbo met 730 pk en 1000 Nm koppel die perfect bij de auto past en de brute kracht van een opstijgend vliegtuig moet nabootsen. Goed om te accelereren van 0-100 km/h in 2,6 seconden. Pirelli heeft zeer vooruitstrevende banden gecreëerd om de hoge snelheid aan te blijven kunnen.

Elk aspect van de veiligheid werd behandeld, rekening houdend met de dynamiek waarmee de meeste ongevallen met krachtige auto’s met motor achterin plaatsvinden.

Staat je te wachten in Duitsland

De Huayra is op 27 mei 2015 goedgekeurd door de eerste eigenaar in Malaga, die het voertuig alleen voor speciale gelegenheden inzette. De aankoop werd een jaar later gedaan door het Duitse Mechatronik GmbH. De Duitse goedkeuring voor het bedrijf werd in juni 2016 verleend. Naar eigen zeggen leveren ze de Pagani Huayra af met de complete tassenset en een verse servicebeurt. Voor €2,149,000 kan je ‘m komen ophalen in Pleidelsheim.

Pagani Huayra