In een leeftijdcategorie van tussen de 70-80 is het vervoersmiddel naar keuze voornamelijk de E-bike – of een praktische auto als een Toyota Yaris of Citroën C3. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Neem nu deze Noor Henry Harrfeldt. Hij is 78 jaar en kocht onlangs een brute McLaren 720S Spider. Ach, zolang de portemonnee het toelaat, waarom niet?

Het moge duidelijk zijn dat hij de supercar niet als investering heeft aangekocht, want op zo’n leeftijd heeft dat weinig op zak. Maar zijn kleinkinderen – mocht hij die überhaupt hebben – zullen nu extra enthousiast zijn om bij opa op bezoek te gaan. Daarnaast gebruikt hij ‘m niet als showmodel, want in no time stond er 4.000 kilometer op de teller. Zoals het heurt.

Kracht van de McLaren 702S Spider

Om de 710 pk’s te bedwingen moet je behoorlijk vaste handen hebben. Toch weerhield het een 78-jarige Noor niet om er eentje te kopen. Tevens legt Harrfeldt in de onderstaande YouTube-video uit dat hij race-ervaring heeft, wat deze indrukwekkende aankoop nog iets meer kan verklaren. De peperdure wagen is dus in goede handen.

McLaren 720 S Spider

Harrfeldt trapt ‘m dan ook graag flink op z’n staart. Hij houdt het meest van de snelheid en omschrijft zijn 702S Spider als “absolutely fucking crazy”. Daar kunnen we ons alles bij voorstellen, gezien de 4,0-liter biturbo V8 met 710 pk en 770 Nm. Binnen 2,9 seconden brengt de Britse bolide ‘m naar de 100 km/u, waarbij de wagen zijn maximale snelheid behaald op 341 km/u – met het dak dicht.

Nog meer auto’s

In het tijdperk vóór zijn McLarenn sleet hij uiteraard ook al een tamelijke hoeveelheid rubber af. Zo is hij ook in bezit van een 40 jaar oude AC Cobra en een 38 jaar oude Ford GT40. Geld heeft Harrfeldt dus ook, want in Noorwegen mag je dik €400.000 neerleggen voor de McLaren 720S Spider. Hij had ‘m eigenlijk beter in ons land kunnen kopen, hier kost hij namelijk stukken minder: €343.000. Maar dat zal de pret voor hem niet drukken. Veel veilige kilometers toegewenst, ouwe baas.