Het Japanse automerk Honda heeft een bijzondere aankondiging gedaan. Honda heeft namelijk het nieuwe Elite S-model onthuld, een nieuwe luxe versie van de HondaJet. De privéjets van Honda worden geleverd met een verhoogd maximaal startgewicht, verbeterde aerodynamica en nieuwe luxe kleuren. Uiteraard is ook het interieur bijzonder luxe en kun je haast niet meer zien dat het van Honda is. De hoogste tijd dus om een kijkje te nemen.

Honda komt met nieuwe luxe privéjets

Honda begon al eind jaren tachtig met het bestuderen van kleine privéjets. De oorspronkelijke concepten van de HondaJet werden in 1999 gecreëerd, waarna Honda zich meteen vestigde in de vliegtuigindustrie. Het duurde nog meer dan 10 jaar voor de HondaJet modellen zich daadwerkelijk in het luchtruim bevonden. Het was klaarblijkelijk tijd om de privéjets van Honda wat luxer te maken, aangezien er een volledig nieuw Elite-S model is ontworpen.

Privéjet

Met het Elite S-model wil het bedrijf het vliegtuig nog aantrekkelijker maken voor zakenlui die op zoek zijn naar een zakenvliegtuig. Bij de virtuele lancering zei Michimasa Fujino – president en CEO van Honda Aircraft Company – dat het bijgewerkte model het begin is van de volgende generatie van de HondaJet. Door de innovatie, het ontwerp en de techniek van de nieuwe Elite S zet Honda volgens hem opnieuw een nieuwe stap in de zakenluchtvaart.

HondaJet Elite S

Honda heeft het maximale startgewicht met 200kg verhoogd, wat handig kan zijn als je een ​​extra passagier – of twee – wil meenemen. Honda heeft het vliegtuig ook geüpgraded met nieuw toegevoegde functies zoals spraakbediening. Het interieur is uiterst luxe en doet niet onder voor elk ander privéjet. Het bedrijf zegt dat er tevens het doel is om de werklast van de piloten te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Er is namelijk een speciaal Advanced Steering Augmentation System (ASAS), waardoor de piloot een stuk minder hoeft te doen.

Honda privéjets

De privéjets van Honda worden in de kleuren zilvermetaal, goud en diepzeeblauw geleverd. Wat de prijs gaat zijn voor het vliegende luxeschip, is nog niet bekend.