Bentley heeft bekendgemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met Contest Yachts. De ambachtslieden van Bentley Design Services kregen de taak om de nautische afwerking te creëren door zij aan zij samen te werken met de Nederlandse jachtbouwer. Een ontwerp dat past bij het interieur van de Bentley Continental GT V8-coupé van een klant.

Bentley stelt samen met Nederlandse scheepswerf interieur samen

De cabine van de Continental GT V8 coupé van de jachteigenaar is bekleed met Hotspur rood leer, gecombineerd met een contrasterende linnen beige huid. De styling werd nagebootst door het team van specialisten in het nieuwe 18 meter lange Contest 59 CS-jacht.

De binnenbekleding van het jacht is ook voorzien van Bentley’s kenmerkende diamant-in-diamant-stiksels die precies 712 steken per diamant vereisen en een hoog niveau van vaardigheid aantonen. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van hout en zijn de overduidelijke hoofkleuren wit en rood, net als bij het interieur van de Bentley Continental GT-eigenaar

Contest Yachts

Daarnaast heeft de romp van het jacht een diepblauwe afwerking die een aanvulling vormt op de Light Sapphire-buitenverf van de Bentley van de klant. “Onze familie bouwt al meer dan 60 jaar premiumklasse zeil- en motorjachten. We staan ​​bekend om onze grondige benadering van maatwerk, waardoor we aan de verwachtingen en voorkeuren van elke klant kunnen voldoen. Dit project is het ultieme voorbeeld van deze aanpak: samenwerken met Bentley om de droom van een klant te realiseren”, zegt Arjen Conijn, CEO en mede-eigenaar van Contest Yachts.

Bentley

Contest strooit niet graag met prijzen en vanuit Bentley’s kant blijft het ook stil qua eventuele geldsommen. Maar ja, de prachtige Britse Grand Tourer heeft een vanafprijs van iets boven de $ 200.000, maar dat is vóór eventuele optionele extra’s en personalisatie. Dus je kan rekenen op een kostenpost van al gauw een paar miljoen.

bed Bentley02