Als je deze gefacelifte Brabus B40S 800 langs zou zien rijden, zou je ‘m ongetwijfeld nog even nakijken. Alsnog is ‘ie veel sneller dan dat ‘ie eruit ziet.

“Een wolf in schaapskleren”

Brabus betitelt hun gefacelifte B40S 800, op basis van de 2021 Mercedes-AMG E 63 S, een ‘wolf im schafpelz’. Een wolf in schaapskleren dus. Klinkt enigszins minderwaardig met betrekking tot het uiterlijk, wat eigenlijk totaal niet nodig is. De carbon fiber elementen, lagere vering en rode accenten maken dit een behoorlijk blitse verschijning – in hoeverre de B40S 800 dat nog niet was. Toch gaat deze zwarte sedan een stuk harden dan je zou verwachten.

Brabus B40S 800

De naam van de Brabus E 800 komt tot stand vanwege de hoeveelheid paardjes onder de kap. Als draait namelijk om de 4.0 liter twin-turbocharged V8-motor heen.  Het resultaat is 800 pk aan vermogen bij 6.600 toeren en 1.00 Nm koppel. Ter vergelijking: Dat is 188 pk en en 150 Nm meer dan de standaard E63S.

Snelheden die je niet zou verwachten

Deze prestatieugrade heeft natuurlijk ook een onverbiddelijk effect op de acceleratie en snelheid. De wolf in schaapskleren accelereert van 0 – 100 km/u in slechts 3,0 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km/u. Zonder begrenzer zal je er wel rond de 350 km/u uit kunnen persen.

Brabus B40S 800

Er zijn de nodige uiterlijke kenmerken, zoals de nieuwe voorspoiler en achterspoiler. Die zijn uiteraard gemaakt van carbon. Het ziet er niet alleen heel vet uit, de spoilers zorgen voor iets betere aerodynamische effecten bij hoge snelheiden. De diffusor is eveneens van koolstofvezel en is ontworpen om perfect te passen bij de nieuwe stortkokers die Brabus ‘uitlaten’ noemt.

Naar eigen wens invullen

Tot slot is het onderstel aangepast en zorgt de nieuwe luchtveringmodule ervoor dat de Duitser iets lager op zijn wielen staat. Traditiegetrouw kun je het interieur helemaal naar wens in laten vullen. Prijzen van de gefacelifte Brabus B40S 800 zijn nog niet bekend. Wel kun je terecht met jouw E63 sedan of Estate voor alle onderdelen en biedt Brabus drie jaar garantie aan.

Lees op de website van Brabus meer over dit project.