In 2019 vond de onthulling van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ plaats. Een zeer exclusieve Chiron die maar liefst 490 km/u wist te behalen. De exclusieve Franse autofabrikant onder de vlag van Volkswagen Group bouwde daar slechts 30 exemplaren van, met een prijskaartje van 3,5 miljoen euro, waardoor veel rijker achter het net viste. Maar een nieuwe jacht kan losbarsten, in de vorm van een soort herkansing, want Bugatti komt namelijk aanpappen met de Chiron Super Sport.

Nieuwe lading Bugatti Chiron Super Sport 300+’s?

Het is een nieuw model, dat sterke overeenkomsten heeft met de 300+ uit 2019. De topsnelheid ligt wel wat lager, maar reken maar dat klanten wel genoegen kunnen  nemen met 440 km/u, die voortkomt uit een 8.0-liter W16. We praten dan nog steeds over 1.600 pk en 1.600 Nm koppel.

“Met de Chiron Super Sport, volgen we onze lange traditie van het combineren van extreem hoge snelheden met absolute luxe, om een ​​geheel nieuwe dimensie van de Bugatti-ervaring te bieden.”

Bugatti-Chiron-Super-Sport-3

Desalniettemin zijn de prestaties, nog steeds, indrukwekkend. De supercar accelereert van 0 naar 200 km/u in 5,8 seconden en van 0 naar 300 km/u heeft ‘ie 12,1 tellen nodig. De Chiron Super Sport accelereert zeven procent sneller naar 400 km/u vanuit stilstand in vergelijking met een regulier exemplaar. Bugatti levert deze auto met speciaal ontwikkelde Michelin Pilot Sport Cup 2, deze banden kunnen snelheden tot 500 km/u aan.

Bugatti-Chiron-Super-Sport-7

“Boven 400 km/h (249 mph) moet een auto veel downforce bieden, maar wel met een zo laag mogelijke luchtweerstand. Het lichaam moet daarom bijzonder efficiënt en gestroomlijnd zijn”, legt Frank Heyl, adjunct-ontwerpdirecteur bij Bugatti, uit. In vergelijking met een ‘gewone’ Chiron is er bovendien 23 kg van het gewicht afgehaald en is ‘ie zo’n 25 centimeter langer.

Prijskaartje en leveringen

In z’n geheel rolde er meer dan 551 Chiron’s van de fabricagelijn, inclusief de gelimiteerde Divo (40 stuks), de La Voiture Noire (1) en de Centodieci (10). Waar de Chiron Super Sport 300+ gelimiteerd was tot 30 stuks, spreekt het merk niet over een gelimiteerde oplage met deze Super Sport. Wel maken ze bekend dat het een kostenpost van 3,2 miljoen met zich meebrengt (exclusief belastingen) en de eerste leveringen zullen in het beginstadia van 2022 plaatsgrijpen. Lees er meer over op de officiële Bugatti site.

Bugatti-Chiron-Super-Sport-8 interieur Bugatti-Chiron-Super-Sport-7