We hebben wel vaker gezien hoe sommigen slecht omgaan met hun supercars, dus dit is geen unicum. Van een Russische YouTuber die zijn AMG GT 63 S om een statement te maken tegen Mercedes tot een medewerker van een wasstraat die de Ferrari van een Seri-A speler aan gort rijdt. Ditmaal passeert de revue een Chinees die tevergeefs z’n de uitlaat van een Lamborghini Aventador wilt gebruiken om een vleesje garen. Spoiler: loopt niet goed af.

Alles voor de fame

Het vernietigen van exotische auto’s in de naam van het maken van virale video’s is voor ultrarijke patsers geen onbekend terrein. Ze hebben alles over voor hun paar minuten fame. De laatste aflevering van deze decadente show komt uit China, waar een jonge Lamborghini-eigenaar zichzelf voor de gek hield door te proberen iets heel stoms te doen.

Het incident vond plaats in de Chinese provincie Hunan, waar een groep supercar-eigenaren zich verzamelden in een ondergrondse garage. Ze dachten dat het leuk zou zijn om vlees aan spiesjes te rijgen en de uitlaat te gebruiken als barbecuë

Da’s pech, V12 weg

Je hoeft niet al te snugger zijn om te begrijpen dat het constant opnieuw revven van een beestachtige V12 terwijl de auto geparkeerd staat, uiteindelijk zal leiden tot overmatige verhitting en uitval. Maar als je rijk en dom bent, zullen deze kleine details je er nauwelijks van weerhouden om je amices te vermaken. De spies is te zien hevig dobberen voor de uitlaat voordat de motor blaast. Onmiddellijk vult een rookwolk de motorruimte en begint motorolie te lekken. Gelukkig voor hem slaat de vlam niet over naar een van de andere Lamborghini’s ernaast.

Volgens een rapport van Sohu werden de reparatiekosten voor de Lamborghini Aventador met de aangetaste motor geschat op ongeveer 500.000 yuan ($ 79.000).