E-bikes worden een steeds populairder vervoersmiddel en zijn bezig om het Nederlandse straatbeeld te domineren. Het Belgische Cowboy kennen we al van hun strakke designs en die lijn wordt ongehinderd doorgezet met de Cowboy 4 en 4 ST. De Cowboy 4 behoudt de authentieke look en rijpositie die we van ze gewend zijn, terwijl de Cowboy 4 ST (step-through) met lage instap een nieuwe doelgroep zal aanspreken. De nieuwste versie van hun elektrische stadsfiets is vanaf nu te pre-orderen!

Gewicht en actieradius

Beide modellen bevatten een geïntegreerde mobile charger in het stuur, zijn uitgerust met Cowboy’s kenmerkende automatische versnelling en beschikken over 50% meer trekkracht dan de voorgaande modellen. De verwisselbare accu, die je er in no-time uithaalt en weer indoet, weegt slechts 2,4 kg en kan in 3,5 uur worden opgeladen met de meegeleverde 100W lader. Met een actieradius van 70 km kan je de hele stad imponeren met je nieuwe aanwinst. Dat kan ook middels het nieuwe kleurenpalet, het aluminium frame is namelijk verkrijgbaar in 3 kleuren: Black, Khaki en Sand.

Cowboy

Om het minimalistische design over te laten komen is er geen enkele uitstekende kabel die de rijervaring eventueel kan gaan dwarsbomen, ook de remleidingen zijn volledig weggemoffeld in het stuur en het frame. Het nieuwe minimalistische ontwerp is te kernmerken aan de remmen, de pedalen en aan het eigenzinnige ontwerp van de dropouts aan de achterkant. Over alles is nagedacht. Mede dankzij deze stijlvolle ontwerp-keuzes wonnen zowel de Cowboy 4 als de Cowboy 4 ST de prestigieuze Red Dot Product Design Best Of The Best Award van 2021.

Cowboy

Het nieuwe Cowboy 4 ST model met lage instap is ontworpen op basis van dezelfde beproefde ontwerpprincipes als het originele Cowboy frame. De vormgeving is net zo strak, maar het ontwerp van de Cowboy 4 ST spreekt een nieuwe doelgroep aan, die liever een rechte en comfortabele zithouding heeft tijdens het fietsen en makkelijker opstappen. De Cowboy 4 ST is uitermate geschikt voor fietsers tussen de 1.60m en 1.90m en de 4 voor personen met een lengte van 1.70m en 1.95m.

Cowboy

Medeoprichter en CEO van Cowboy, Adrien Roose,  zegt: “Met de Cowboy 4 wordt het leven in en om de stad heel anders. De introductie van deze twee modellen – waaronder ons eerste frame met lage instap – in combinatie met het geïntegreerde besturingspaneel en de nieuwe app maken onze elektrische fietsen aantrekkelijker voor een groter publiek. We kunnen nu meer fietsers opties bieden om zich vrij door de stad en daarbuiten te bewegen. Onze missie is om stadsbewoners de kans te geven zich te verplaatsen op een manier die sneller, veiliger en leuker is dan iedere andere vorm van vervoer in de stad.”

Geïntegreerde mobile charger in het stuur

Bij de 4 en de 4 ST is het besturingspaneel geïntegreerd in de stuurpen, waardoor het geheel er nóg strakker uitzien. Ook zit hier een Quad Lock telefoonhouder ingebouwd. Zodra de telefoon in de Quad Lock zit, wordt ‘ie verbonden met de app en automatisch opgeladen, doormiddel van de interne accu van de fiets. Hierdoor kan je altijd alle real-time informatie via de Cowboy app zien tijdens de rit.

Wel zo fijn, want ook de Cowboy app is compleet herontworpen voor deze nieuwste installatie tweewielers. Voor je vertrekt zie je op het nieuwe thuisscherm de weersituatie en luchtkwaliteit op je route, het geschatte batterijniveau bij aankomst gebaseerd op de gekozen route en je gemiddelde rijstijl.

cockpit

Denk ook aan handige features zoals een navigatiescherm met 3D-kaartweergave en een vernieuwd dashboard dat live fitness data bijhoudt en gegevens doorgeeft zoals de topsnelheid, hoogtemeters en de hoeveelheid verbrande calorieën. Ook biedt Cowboy een eerste reeks accessoires aan om de fiets te personaliseren, zoals een Quad Lock hoesje, een Kryptonite U-slot, een speciaal ontworpen standaard en een bagagedrager.

Cowboy Care

Het onderhouden van een e-bike is ook van groot belang. Cowboy biedt een on demand onderhoudsdienst aan waar je met één druk op de knop in de Cowboy-app een afspraak kan plannen voor reparatie. Door middel van een jaar abonnement van € 20 per maand, zonder andere verborgen kosten hoef jij je geen zorgen meer te maken over reparatie, reiniging én vervanging van onderdelen.

CEO Adrien Roose zegt: “Cowboy bestaat om stedelingen te dienen en te plezieren in hun zoektocht naar een veilige, gezonde en leuke manier om zich te verplaatsen in en rond steden. Onze on demand Cowboy Care service is ervoor bedoeld om onze rijders in staat te stellen zorgeloos te reizen. We zijn er trots op dat we elke Cowboy-rijder de ultieme gemoedsrust kunnen bieden.”

Opties, beschikbaarheid en prijzen

Let’s talk numbers: de 4 en 4 ST kosten allebei € 2.490, inclusief spatborden. Beide modellen zijn vanaf nu tegen een aanbetaling van €100 beschikbaar voor pre-order. Je zult nog wel eventjes geduld moeten opbrengen, want de levering zal vanaf september 2021 plaatsvinden. Maar goed, geduld is een schone zaak. Vanaf juli 2021 kunnen proefritten voor beide modellen in negen landen, waaronder Nederland, geboekt worden. Check de website van Cowboy om te zien wat voor jou het beste werkt.