Twee jaar geleden – in 2019 – kwam het luxe Britse automerk McLaren voor het eerst met de Elva. De Elva is een volledig raamloze auto die dus ook geen voorruit heeft, maar wordt aangeprezen met “een voorruit gemaakt van lucht”. Dankzij het unieke Active Air Management-systeem wordt de wind boven de hoofden van de passagiers geleidt. Om de Elva legaal te maken in Amerika, heeft de Britse autofabrikant toch een voorruit toe moeten voegen voor de nieuwste McLaren Elva Roadster.

Nieuwste McLaren cabrio

De nieuwe McLaren Elva Roadster Cabrio is 44 pond zwaarder dan de vorige, raamloze variant. Dit betekent dat het niet de lichtste wegauto van McLaren gaat zijn. Het wordt echter wel een van de zeldzaamste, met een zeldzame Stain Casa Blue kleur die is ontworpen door de maatwerkafdeling van McLaren Special Operations. Dit als een eerbetoon aan de McLaren Elva raceauto’s die in de jaren zestig door de oprichter van het Formule 1 team – Bruce McLaren – werden bestuurd.

De nieuwe McLaren heeft uiteraard een twin-turbo 4,0-liter V8 motor en gromt nog steeds met 804 pk over de weg. In ieder geval genoeg vermogen om de luxe Elva in 2,8 seconden naar 100 km/uur te brengen. De foto’s die door McLaren naar buiten zijn gebracht zijn nog steeds prototypes, maar McLaren verwacht dat de uiteindelijke nieuwe Elva er zo uit zal gaan zien. De krachtige prestaties worden bereikt door onder andere gewichtsbesparende maatregelen, waaronder koolstofvezel-geconstrueerde panelen, zij-inlaten en binnensteunen die slechts 1,2 mm dik zijn.

Mclaren cabrio

Luxer dan ooit tevoren

Naast dat de nieuwe McLaren Cabrio superlicht en extreem krachtig is, is de wagen ook enorm luxe. De Elva is volgens de McLaren CEO – Mike Flewitt – gemaakt om het pure rijplezier te vieren en is volgens hem “een van de meest onderscheidende en exclusieve auto’s die ze ooit hebben gemaakt”. Het lijkt er tevens op dat deze Elva-iteratie ook het nieuwe centraal gemonteerde 8-inch touchscreen krijgt, dat moet dienen als een centrale hub die kan schakelen tussen de Comfort-, Sport- en Track-modus.

Mclaren elva
Elva Roadster