Stel het je eens voor: een Tesla yacht hydro-elektrisch turbosysteem met zonnepanelen. Voor een normaal yacht betaal je ongeveer €350.000 aan brandstof per jaar om het gigantische schip te laten varen. Een Tesla yacht daarentegen is volledig elektrisch, dus kun je lekker genieten in de prachtige kamers zonder je druk te maken over benzinekosten. Helaas bestaat het nog niet, maar toch is er een reëel concept gemaakt.

Tesla Model Y Super Yacht

De bekende designer en Tesla-fan Dhruv Prasad heeft met zijn team een prachtig concept gemaakt van een potentiële Tesla yacht. Het futuristische bouwwerk is tot in detail uitgewerkt en is bewonderenswaardig. Prasad heeft niet alleen inspiratie opgedaan van de Tesla modellen als de Model S, maar ook van de textuur van een octopus die zich in het water beweegt.

Zo’n beetje alles in het yacht is uitgerust met Tesla onderdelen, van de gigantische batterijen tot de zonnepanelen. Het zou ons niet verbazen als de yacht zou kunnen varen op zichzelf. Elon Musk kennende, ziet hij dit concept wel zitten. Het enige nadeel is dat zo’n superyacht enkele honderden miljoenen euro’s gaat kosten. Naar verwachting zal het ongeveer €600 miljoen kosten om de Tesla yacht daadwerkelijk te maken.

Om te beginnen wordt het yacht aangedreven door 2 grote elektromotoren die hydro-elektriciteit kunnen opwekken. Energie wordt opgewekt door de €50.000 kostende zonnepanelen op het dak. Een scherm onderin het schip geeft zelfs de batterijstatus weer. Weinig kans dat je zult stranden dus.

Een kijkje in het yacht

In het yacht kun je genieten van verschillende grote kamers. Een grote bar die volledig bedienbaar is met knopjes, is geen overbodige luxe. Het perfecte feest yacht voor miljardairs zou je zeggen. Uitrusten kan op de achterkant van het schip. Daar bevinden zich namelijk een grote jacuzzi en comfortabele ligstoelen.

Vergaderingen houden is ook mogelijk; in de tafels bevinden zich namelijk stoelen die middels een knopje kunnen worden uitgeschoven en weer ingeschoven. Er bevinden zich ook verschillende slaapkamers en een grote spa met massagetafels. Het is nog maar de vraag of dit concept daadwerkelijk ooit gerealiseerd gaat worden. Wij hopen het van harte, want dit is toch Pure Luxe ten voeten uit?

tesla
yacht tesla
jacuzzi