De Londense architectuurstudio Sybarite heeft met een lifestyle-conceptstore een eerbetoon gebracht aan de erfenis van Ferrari. Het combineert 21e-eeuws Italiaans design met sensuele rondingen en een verfijnde sfeer, met een knipoog naar het Italiaanse erfgoed van de toko. Dit wordt ook de uitvalsbasis van Ferrari’s eerste modecollectie.

Ferrari heeft eerste lifestyle-winkel geopend

De concept-winkel bestaat uit een enkele verdieping en is gevestigd in een gebouw uit de jaren ’80 in Maranello, Noord-Italië, waar de Ferrari-fabriek is gevestigd. De opening van de winkel viel samen met de lancering van Ferrari’s eerste modecollectie op 13 juni, samengesteld onder de creatieve leiding van de Italiaanse ontwerper: Rocco Iannone.

Ferrari winkel

De installatie van het Cavallino-logo van het merk bevindt zich bij de ingang van de winkel, samen met een op een mindmap geïnspireerde installatie, cilindrische kolommen, een muur van witte bakstenen en verschillende andere interessante ontwerpaspecten.

Italiaanse structuur

Aan de buitenkant heeft de winkel een terracotta façade met zuilengalerijen die verwijzen naar de traditionele kleur van de daken van Modenese huizen en de historische koepels in Italiaanse architectuur. Het interieur daarentegen heeft kronkelende vormen en glanzende rode en witte oppervlakken.

Simon Mitchell, mede-oprichter van Sybarite, zei in een verklaring: “De rimpeling van het glas geeft het gevoel van snelheid en beweging, de lintachtige vorm is een directe verwijzing naar de auto’s die snel over het Fiorano Ferrari Circuit rijden.” Daaraan voegde hij toe: “De ronding van het glas nodigt de klant van buitenaf uit om de ruimte in te gaan. De kenmerkende ondoorzichtige rode gradiënt geeft snelheid aan en is een knipoog naar ‘racerood’ (Rosso Corsa) dat bekend is bij Ferrari-enthousiastelingen.”

De winkel ‘verbindt op subtiele wijze Italië en Ferrari als synoniemen met elkaar door middel van architecturale armaturen en materiaalontwerpcodes’ en ziet er aardig stijlvol en gelikt uit. Hopelijk zijn er ondertussen wel meer artikelen in het assortiment, nu de opening achter de rug is, want het ziet er nog wel kaal uit.

Dus, wie neem jij binnenkort mee voor een reis door de stad van de geboorteplaats van Enzo Ferrari?

Ferrari winkel