In de voetballerij is een dik belegde boterham te verdienen. De spelers verdienen het meesten, maar zij leveren dan ook de meest (fysieke) inspanning. Maar ook de coach kan een elftal maken of breken. In ruil voor die verantwoordelijkheid worden ze rijkelijk beloond in de vorm van geldbedragen. Zoveel verdient Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands Elftal.

Salaris van de bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman staat nu aan het roer bij FC Barcelona, maar had het daarvoor voor het zeggen bij de Nederlandse selectie. Wat de KNVB hem destijds heeft betaald voor zijn inzichten en tactieken om ons Oranje te coachen is echter nooit bekendgemaakt. Wel kunnen we stellen dat zijn opvolger Frank de Boer het met minder doen, gezien ervaring en status, maar heeft daarentegen niks te klagen.

Eerder waren de salarisverschillen tussen de 51-jarige en Koeman al behoorlijk. Inter Milaan betaalde indertijd De Boer naar verluidt 1,5 tot 2 miljoen euro per jaar. Dat terwijl ‘Sneeuwvlokje” bijna het vijfvoudige incasseerde bij het Engelse Everton.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank de Boer (@fdeboerofficial)

Als we het hebben over geld verdienen met tegen een bal schoppen, dan is de norse Frank de Boer een schoolvoorbeeld. Volgens onze conculega’s van Quote voetbalde hij gedurende zijn loopbaan zo’n 23 miljoen euro bij elkaar. Als speler werd hij rijkelijk beloond bij zowel Ajax als FC Barcelona, maar ook zijn periode als trainer bij Ajax, Inter, Crystal Palace en Atlanta was lang niet onverdienstelijk.

De Amsterdammers gaven hem een jaarsalaris van 1 miljoen euro. Dat is niet verkeerd als je beseft dat er spelers in de Eredivisie rondlopen die genoegen moeten nemen met een stuk minder. Het gemiddelde salaris van een profvoetballer in de Eredivisie bedraagt namelijk zo’n 300.000 euro.

Verdiensten van Frank de Boer

Als bondscoach kan Frank de Boer zijn vermogen nog even aandikken, maar dat zal niet de spuitgaten uitlopen. Uiteraard gaat Frank daar zelf niet over uit de school klappen, maar wetende dat Bert van Marwijk de kas spekte met ‘slechts’ 2 miljoen euro, zal dat van de De Boer niet veel hoger liggen. Ergens in de buurt van de 3 miljoen.

Uiteraard zijn daar de potentiële verdiensten van het EK daar nog niet bij meegeteld. Dus als Dumfries, Depay, Wijnaldum, De Jong en De Ligt hun beste beentje voor blijven zetten, kan dat ook voor Frank de Boer behoorlijk lucratief uitpakken.