Beeld het je even in: je bent een übersuccesvolle artiest en hebt al het geld van de wereld. Wat zou je ermee doen? Tuurlijk ga in je in het vastgoed en zorg je ervoor dat er een leuke wagen voor de deur staat, maar verder? Aandelen, kunst of horloges. John Mayer heeft een passie ontwikkeld voor luxe uurwerken. Blijf lezen om alles te weten te komen over de verzameling van Mayer en waarom hij horloges verzamelt.

John Mayer’s horlogevoorkeur

Veel artiesten in de muziekindustrie gaan voor ‘bling, bling, Mayer daarentegen houdt van chique, klassieke modellen. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal begon met dat ene horloge, zoals het geval is bij zoveel verzamelaars. Mayers interesse in het verzamelen van horloges begon pas echt toen hij zijn eerste ‘echte’ horloge kocht: een Rolex Explorer ΙΙ. Dit was precies nadat Mayer het salaris ontving voor zijn doorbraakalbum Room for Squares in 2001. Hij hield van het zware gewicht om zijn pols en was al gauw gefascineerd door de manier waarop alle stukken harmonieus samenwerkten. Tegenwoordig is Rolex een van zijn favoriete merken, met de GMT Master bovenaan de lijst dankzij zijn geweldige uurwerk.

Liefhebber van Patek Philipe, Rolex en IWC

IWC en Patek Philippe tijdens een tournee neemt Mayer doorgaans slechts twee horloges met hem mee. Het horloge dat al vele jaren met Mayer meegaat, is een IWC Big Pilot, die hij altijd droeg tijdens zijn eerste tours. Een andere liefde van hem is het IWC Aquatimer Jacques Cousteau duikhorloge; niet het meest waardevolle horloge van zijn verzameling, maar wel een horloge waar hij gek op is en meeneemt op iedere vakanties.

IWC Big Pilot ref. 5002

IWC Big Pilot ref. 5002

Een merk dat John Mayer vaak draagt op het podium en in het dagelijks leven is Patek Philippe. In een online column sprak Mayer zijn waardering uit voor de Patek Philippe 5396G Limited Edition voor Tiffany & Co, door te zeggen dat het een teken is voor alle verzamelaars dat Patek Phillipe horloges zal blijven maken die onmiddellijk een klassieker zijn. Hij geeft de voorkeur aan horloges waarvan alleen een echt horlogeliefhebber kan zien dat ze eigenlijk ongelooflijk bijzonder of zeldzaam het is. Zoals de Rolex Submariner met het logo van het Franse duikbedrijf COMEX.

The Rolex Explorer ΙΙ Referentie 16550

Als een ervaren vintage Rolex verzamelaar geeft John Mayer ook advies over naar welke horloges te zoeken. The Rolex Explorer ΙΙ Referentie 16550, bijvoorbeeld. Met een witte wijzerplaat die zeer waarschijnlijk na die jaren verkleurd is naar een custard kleur, of met een zwarte wijzerplaat, als je net iets minder te besteden hebt.

In 2003 maakte het YouTube-kanaal Hodinkee een aflevering ‘Talking Watches’ met John Mayer. Hiereen deelt hij zijn passie voor de uurwerken en geeft hij nog wat tips voor verzamelaars. Ze waren nog lang niet uitgepraat en daarom maakten ze twee jaar terug een uitgebreidere ‘Talking Watches 2’. Zie die video onder de eerste.