Horlogemerk Jacob & Co. is een samenwerking aangegaan met Universal Pictures om een ​​limited-edition uurwerk samen te stellen, geïnspireerd op de Fast & Furious-filmsaga. Onder de naam Fast & Furious Twin Turbo. De speciale editie Jacob & Co. uurwerk viert het 20-jarig bestaan ​​van een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden en is slechts enkele dagen voor de bioscooprelease van Fast & Furious 9 onthuld – het nieuwste deel.

Fast & Furious horloge door Jacob & Co.

Het nieuwe Fast & Furious Twin Turbo-horloge heeft een 88-delige kast van gesmeed carbon met een geborstelde stalen ring. De carbon kast staat in contrast met felrode accenten over het hele horloge die het uurwerk speels maakt, terwijl het een sportief karakter heeft. Op de wijzerplaat van saffierglas staat een afbeelding geprojecteerd uit de eerste Fast & Furious-film uit 2001, waarin een ‘beginnend’ meisje met twee geblokte vlaggen, kenners en fans van de show herkennen deze miniatuur afbeelding direct.

Fast-and-furious-3

Het handmatig opgewonden uurwerk bestaat uit maar liefst 832 componenten en krijgt twee tourbillons met drie assen die continu draaien met snelheden van respectievelijk 24, 48 en 180 seconden voor elke as. De beweging heeft ook een decimale minuut repeater complicatie.

Partnership met een ‘entiteit’

“Onze Twin Turbo Furious past zo goed bij de Fast & Furious-franchise”, zegt Benjamin Arabov, Jacob & Co. CEO, aldus in een persbericht. “Niet alleen de naam van ons horloge, maar de hele nadruk op snelheid en uitzonderlijk zijn. Jacob & Co. heeft veel belangrijke en succesvolle samenwerkingen gehad, maar we zijn nog nooit een partnerschap aangegaan met een entiteit die zo nauw aansluit bij ons DNA. De nieuwe Fast & Furious Twin Turbo Furious-horloges worden geweldig.”

Er worden slechts 9 voorbeelden van de limited edition met het Fast & Furious-thema gemaakt en deze zal beschikbaar zijn voor aankoop op 25 juni, dezelfde dag dat de film in de Verenigde Staten uitkomt. Het horloge in beperkte oplage, geprijsd op $ 580.000, is gebaseerd op de zeer gecompliceerde Twin Turbo Furious van het merk, die ook eerder werd gebruikt als basis voor de samenwerkingen met Bugatti.

Lees meer over het uurwerk of de website van Jacob en Co.