Posaidon heeft zich in de loop der jaren vergrepen aan diverse Mercedes-AMG-modellen getuned, hoewel de nieuwste aanvoelt als een geheel nieuw niveau. De Duitse tuner heeft drie vermogensupgrades aangekondigd voor de AMG E63-wagen die de Mercedes met lange daken van kracht geeft, tot 940 pk, om precies te zijn, terwijl het instapniveau ook niet buiten beschouwing mag gehouden worden.

Posaidon realiseert 940 pk op de Mercedes-AMG E63 S

Maar er kan er maar één de beste zijn. In dit geval is dat de 940 pk sterke uitvoering, met een koppel van 1280 Newtonmeter. Posaidon doet dit naar eigen zeggen door een water/menthol-injectiesysteem te installeren terwijl de cilinderkoppen en klepzittingen worden aangepast. Dankzij deze installatie schiet deze stationwagen in minder dan drie seconden vanaf 0 km/h naar de 100 kilometer per uur, wat vrij razendsnel is voor het grotere luxe voertuig.

mercedes-amg-e63-s-posaidon-1

De mid-level upgrade die wordt geleverd met kogelgelagerde turbocompressoren en de andere 830 upgrades geeft de auto 880 pk en 1.200 Nm koppel. De 830+ wagen kan in 3,1 seconden 100 km/u bereiken.

Instapmodel met verbeterde turbocompressoren

De upgrade op entry-niveau, gedoopt tot de Posaidon E63 RS 830, is de basis uitvoering. Deze is uitgerust met verbeterde turbocompressoren, een sportluchtfilter en regenpijpen met sportkatalysatoren. Er zijn ook verschillende software-upgrades aangebracht aan de motorregeleenheid, de transmissieregeleenheid en de centra-aandrijflijncontroller. Deze versie moet het doen met ‘slechts; 830 pk en een Nm koppel van 1100, waarmee de auto in 3,2 seconden 100 km/u kan halen. De topsnelheid voor alle modellen wordt verhoogd tot 350 km/u.

oranje

Posaidon biedt ook een minder ingrijpende upgrade met zijn PowerBox-tune. Dit kan ofwel de E63 of E63 S een extra koppel van 95 pk en 150 Nm geven, waardoor de E63 S tot 707 pk en 1.000 Nm koppel komt. Qua esthetiek zien we wat branding van Posaidon op de zijkanten, oranje remklauwen en een aantal carbon fiber elementen. Dat laatstgenoemde zien we ook veelvoudig terug in het interieur.  Ga eens op bezoek op de website van Posaidon om te kijken welk pakket het beste aansluit bij wensen.

Gaat dit jouw portemonnee te buiten, een auto blijft ten slotte een prijze aankoop, dan zijn er nog altijd opties voor je. Het zal misschien niet het eerste zijn dat in je opkomt, maar geld lenen voor een auto helpt je om de aanschaf te spreiden over vele maanden, waardoor het kopen van een auto veel toegankelijker wordt. En dat tegen één van de laagste rentes. 

mercedes-amg-e63-s-4matic-tuned-by-posaidon
interieur