Brabus is absoluut geen synoniem voor subtiliteit, moge dat duidelijk zijn. Als dat je wens is voor een auto ben je bij deze fabrikant aan het verkeerde adres. En dit voertuig in speciaal. Brabus heeft vandaag hun 900 Rocket Edition op basis van een Mercedes-AMG G63 geïntroduceerd. Omvangrijk, vol met carbon fiber en een krachtpaters van jewelste. Alle proleten opgelet.

Brabus Rocket Edition

Brabus ging voor de Mercedes-AMG G63 en geeft de truck van binnen en van buiten een volledige revisie, waardoor nu het een nóg brede, verlaagde, krachtigere, beestachtig snelle machine is. De krachtbron is een 4,5-liter twin-turbo V8-motor die 900 pk en 1250 Nm koppel levert. Voldoende vermogen om de 2,5-tons zware SUV in 3,7 seconden van 100 km/h te sturen, te danken aan de nieuwe aerodynamische onderdelen. Terwijl de topsnelheid electrisch begrenst is op 280 km/h.

Brabus-Rocket-2

De widebody van de Rocket Edition voegt zichtbare carbon fiber-onderdeln toe in de vorm van een nieuwe voorspoiler met zijflappen aan beide zijden en een radiatorrooster met geïntegreerde RAM-AIR-inlaten. Evenals nieuwe spatborden, een achtervleugel en een diffuser. Deze diffuser bevat natuurlijk niet de uitlaatpijpen volgens de regels van de G-Klasse – ze bevinden zich in plaats daarvan onder de passagiersdeuren achter.

Stealth Grey met rode accenten

Rode elementen rondom benadrukken de extra sportieve componenten, terwijl een ‘Stealth Grey’-lak (of gaat voor ‘Signature Black’ ) de extravagantie afzwakt. Elders is een setje 24-inch hi-tech gesmede wielen aangesloten met aero-covers van koolstofvezel.

Biturbo 900

En natuurlijk is er ook het interieur. Binnenin heeft Brabus alles tot in het kleinste detail verfijnd. Dus alle 206 cockpitelementen, van schakelaars tot luidsprekerafdekkingen en ventilatieopeningen, zijn opnieuw getrimd en afgewerkt, de cabine is bekleed met het fijnste leer met kuifvormige quilting, en hoogglanzende koolstofvezel is vaak te vinden, voor het geval je ze nodig had herinnert aan zijn sportiviteit.

Gelimiteerd model

Zoals met alle Brabus-conversies, is deze Brabus 900 Rocket Edition niet goedkoop. Er worden slechts 25 eenheden gemaakt, elk met een vanafprijs van €480.059. Meer info is te vinden op de website van Brabus. Vergeet niet helemaal onderaan het artikel de video te kijken, want dat is nogal een bevalling.

Brabus Rocket Edition interieur Brabus Rocket Edition Brabus Rocket Edition