Het Zwitserse Patek Philippe heeft vier uurwerken gepresenteerd in het kader van de tentoonstelling “Rare Handcrafts 2020-2021”. Graag lichten wij hieronder onze absolute favoriet uit, de sierlijke Sky Moon Tourbillon.

Het is ruim 20 jaar geleden toen Patek Philippe het chique Sky Moon Tourbillon-uurwerk introduceerde als de referentie 5002. Terug in die tijd was het een van de meest gecompliceerde horloge van de Zwitserse horlogemaker, totdat het werd omvergeworpen door de Grandmaster Chime. Het horloge straalt tijdloze klasse, exclusiviteit en pure luxe uit.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillion

Om zijn 20-jarig jubileum te vieren, heeft Patek Philippe een nieuwe versie van het zeer gecompliceerde horloge in Genève onthuld, de Sky Moon Tourbillon Ref. 6002R-001. Terwijl de Sky Moon Tourbillon oorspronkelijk werd aangeboden in een wit goudkast met een blauw geëmailleerde wijzerplaat, Patek Philippe heeft de nieuwste versie een meer traditionele uitstraling gegeven met een roségouden kast en een bruine band.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillion

Beginnend met de roségouden kast, meet deze 44 mm breed en meer dan 17 mm hoog. De ingewikkelde gravure op de behuizing is grotendeels vergelijkbaar met de versie die hij vervangt. Patek Philippe zegt dat het ongeveer 100 uur duurt om elk horloge te graveren.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillion

Door de warmere toon van de kast zien de gegraveerde motieven er meer uitgesproken uit. De omtrek van de wijzerplaat en de maanfase-opening samen met de maanfaseschijf zijn geëmailleerd in een techniek die champlevé wordt genoemd. Aan de andere kant is het binnenste deel van de wijzerplaat versierd met cloisonné-glazuur.

Patek-Philippe

De modulaire opbouw van het uurwerk bestaat voornamelijk uit drie verschillende lagen: het basisuurwerk met minutenrepetitie en tourbillon, een eeuwigdurende kalendermodule aan de voorkant en de astronomische weergavemodule aan de achterkant.

wijzerplaat

De wijzerplaat aan de voorkant toont de tijd en de eeuwigdurende kalender samen met de retrograde datum, terwijl de achterkant bestaat uit een sterrenkaart die de lucht boven Genève en de sterrentijd toont.

Bruine aligatorband met vouwsluiting

Het uurwerk wordt in plaats gehouden door een bruine alligatorband met een gegraveerde vouwsluiting en wordt ook geleverd met een set manchetknopen als accessoire. Hoewel de nieuwe Patek Philippe Sky Moon Tourbillion een regulier productiemodel is, is het een model met een prijs op aanvraag. Wat ons betreft een van de mooiste horloges aller tijden.

Ga naar de website van Patek Philippe voor meer informatie over dit horloge en zie daar ook de drie andere nieuwe modellen.