De tv-persoonlijkheid is anno 2021 bekend van De Schreeuw van de Leeuw, Ranking the Stars een PAU!L. Deze gezellige hautaine ietwat arrogante tv-persoonlijkheid heeft een geschat vermogen van 15 miljoen euro en daar is recent een paar ton aan toegevoegd. Dat heeft alles te maken met de verkoop van zijn Rotterdamse appartement.

Verkoop verliep echter wel moeizaam

Bijna een jaar heeft zijn appartement te koop gestaan, maar eindelijk heeft een koper gehapt naar de woning op de 7e etage. De woonoppervlakte bedraagt 105 vierkante meter en je hebt de beschikking over twee slaap- en twee badkamers. Het appartement heeft grote ramen en is gelegen op de 7e verdieping, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de Blaak en de Coolsingel. Paul neemt na 25 jaar afscheid van deze woning, maar doet dat niet met lege zakken.

Paul-de-Leeuw-5

In 1996 kocht hij dit appartement volgens Bekendeburen voor iets meer dan 111.000 euro. Van een hypotheek is geen sprake, dus heeft Paul de Leeuw een winstmarge weten te behalen van zo’n 367.000 euro. De koper was namelijk bereidt om 470.000 euro neer te telen. De Leeuw was overgrens weinig te vinden in het pand, dat voornamelijk werd gebruikt als hij een slaapplaats in Rotterdam nodig had.

Vermogen en salaris van Paul de Leeuw

Paul de Leeuw behoort nog altijd tot de best verdienende mediapersonen in Nederland. Zijn vermogen werd in 2012 geschat op 16 à 20 miljoen euro en is ondergebracht in acht BV’s. Omdat De Leeuw werkt voor de publieke omroep, die grotendeels met belastinggeld wordt gefinancierd, rees in 2008 de vraag of zijn salaris, geschat op 650.000 euro per jaar, binnen de balkenendenorm zou moeten blijven.

woonkamer

Hij vond zelf dat politici zich daar niet mee moesten bemoeien: “Als je zo’n vakman bent, geldt er geen balkenendenorm.” Aangezien De Leeuw niet op de loonlijst staat bij de VARA, maar zich via zijn BV door de VARA laat inhuren, zou de norm niet op hem van toepassing zijn geweest en is het daarbij gebleven. Ook zijn collega Mathijs van Nieuwkerk raakte in opraak rondom deze norm.

Studentenhuis Amsterdam

In 2018 kocht hij een Amsterdams grachtenpand. Het was indertijd niet duidelijk wat de invulling hiervan zou zijn, maar ondertussen is het bekend dat zijn twee zoons in dit ‘studentenhuis’ gaan wonen. Zelf blijft hij samen met zijn partner resideren in ’t Gooi, Blaricum om precies te zijn.

Paul de Leeuw woonkamerPaul de Leeuw badkamer