Flexen met flappen contact geld is verleden tijd is. In plaats daarvan moeten we het doen met een plastics bankpas. Niet veel chics aan. Om dit gemis enigszins te herstellen heeft een Amerikaans bedrijf een gat in de markt gevonden. Zij zeggen vaarwel tegen plastic en fabriceren pinpassen van zowel metaal als goud.

Composecure maakt metalen en gouden bankpassen

Het in New Jersey gevestigde bedrijf heeft een elite niche: het is namelijk ’s werelds grootste fabrikant van luxe creditcards. Mocht het zo zijn dat je al in bezit bent van een metalen kaart, is de kans aanneembaar dat het uit de koker van het team van Jon Wilk komt, de CEO van Composecure.

Hun visie is het geruststellende geluid, dat zoveel luidruchtiger is dan traditioneel plastic, van het gekletter op de tafel na een zakenetentje nog uitbundiger maker – iets dat standaard fiatgeld nooit kan evenaren. Natuurlijk zijn design en gewicht belangrijke factoren bij het werken met klanten aan een nieuwe kaart

“Ik heb telefoontjes gehad met klanten in Azië, waar ze willen dat we een kaart op het bureau of op tafel leggen, zodat ze het via de telefoon kunnen horen en een idee krijgen van hoe het klinkt”, vertelt hij aan Robb Report. Zijn bedrijf in materiaalwetenschap kreeg een opdracht vanuit American Expres om een kaart te bedenken die zijn vier jaar oude Centurion (ook bekend als Black Card) zou helpen onderscheiden. als het ultieme financiële premiumproduct.

In het jaar 2003 en Composecure hielp bij de productie van ’s werelds eerste metalen creditcard, gemaakt van titanium. Het was natuurlijk een instant icoon en leidde er al snel toe dat anderen lookalike materialen adopteerden.

Harde vorm van de bankpas is razendpopulair

Uit eigen  onderzoek van zijn bedrijf, uitgevoerd door Edgar Dunn & Co , blijkt dat consumenten meestal metalen kaarten boven in hun portemonnee bewaren, en ze dus meer gebruiken dan stil, flexibel plastic. Ondertussen zou 33% van de Amerikaanse consumenten overstappen naar een bank die een metalen kaart aanbiedt als de voordelen en beloningen ook gelijk waren aan die van hun bestaande plastic aanbieder.

De vraag naar metalen kaarten werd in 2016 zo sterk, dat er zelfs een tijdelijk tekort was: ongeveer 8 tot 10 keer hoger dan verwacht. Waardoor sommige klanten een tijdelijke plastic bankpas aanboden totdat hun officiële metalen versie een paar weken arriveerde later.

Edelstenen

Dit is echter nog niets vergeleken met de ultra-limited edition-bankpassen die Composecure heeft geproduceerd voor sommige klanten, voornamelijk in het Midden-Oosten en Azië. Ze wegen ’s werelds rijkste portemonnees zwaar en zijn gemaakt van massief goud of met met de hand geplaatste diamanten accenten. Kleinere runs, meestal in de duizenden, bevatten zelfs edelstenen.