Het heeft meer iets weg van een Airbnb waar je een weekendje kan gaan bivakkeren, maar het gaat hier toch echt een koophuis. Uiteraard kan je, nadat je ‘m op de kop hebt getikt, nog steeds op dit platform plaatsen, maar als je geen hoogtevrees ervaart en graag boven de rest van de burgers resideert, dan is dit de uitgelezen om precies dat te doen. Een uniek huis dat voorheen door het leven ging als watertoren, is onlangs op de markt gekomen.

In de basis is het een watertoren uit 1800

Compleet met vier slaapkamers en vier badkamers, het huis heeft een excentrieke constructie bovenop een houten pilaren die oorspronkelijk in 1800 werd gebouwd om treinwagons van stoommachines te onderhouden. Wat ooit een functionerende watertoren was, is nu niet alleen een huis, maar ook een oriëntatiepunt en attractie in Zuid-Californië. Zorgvuldig gerenoveerd in 2016, van verborgen kamers tot prachtige glas-in-loodverlichting.

Watertoren05

Het is gelegen op de hoek van een woonwijk met uitzicht op de drukke Pacific Coast Highway – op steenworp afstand van de kust. Onnodig te zeggen dat het luxe pand een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan biedt en wordt geleverd met een vloot van voorzieningen op 26 meter hoogte. Denk aan een bubbelbad, een omhullend dek om de zonsopgang te bekijken en een plaquette met de indrukwekkende geschiedenis ervan.

Watertoren

“Wereldberoemde Sunset Beach Watertoren. Gelegen langs de Pacific Coast Highway, is het Water Tower-huis beschreven als een adembenemend voorbeeld van verbluffende architectuur, mysterieuze intriges en ’s werelds ultieme strandhuis.”

Voorzien van een lift en een jacuzzi

Maar ook de begane grond mag niet buiten beschouwing worden gehouden. Hier bevinden zich namelijk twee garages met een berging en bovengrondse ruimte, terwijl de tweede verdieping is voorzien van een lift, een groot terras met een jacuzzi en een zithoek. De overige verdiepingen zijn voorzien van de keuken, een slaapkamer, een omhullend terras en de hoofdslaapkamer.

Watertoren

Het pand beschikt elders over een ‘retro-stijl ambiance’ in de ronde woonkamer en beschikt over alle moderne voorzieningen als HD-televisies met Direct TV, fijn linnengoed, luxe badkamers en een volledig uitgeruste keuken met kunsttoestellen en al het benodigde kookgerei.

Het staat nog maar 8 dagen op Zillow en is al ruim 72.000 keer bekeken. In 2016 werd de watertoren verkocht voor slechts $ 1.500.000, maar na de renovatie in 2016 is de prijs flink omhoog geschoten. Momenteel is de woning genoteerd door Lee & Associates – Ontario en staat het te koop voor $ 4.950.000. Klaar om te emigreren?

jacuzzi badkamer Watertoren06