In Dubai is een nieuwe attractie geopend die een Guinness World Record heeft gebroken voor diepste (duik)zwembad ter wereld. Met een duizelingwekkende diepte van 60 meter heeft het zwembad het record gestolen van de Poolse Deepspot.

Diepste zwembad ter wereld

Dubai is het land van wereldrecords. Dubai JBR won een Guinness World Record voor het ‘hoogste outdoor infinity pool in een gebouw; het JW Marriott Marquis Dubai is een van de hoogste hotels ter wereld. Dubai heeft ook ‘s werelds grootste fontein en ook het hoogste gebouw ter wereld kun je hier vinden, de Burj Khalifa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deep Dive Dubai (@deepdivedubai)

Deep Dive Dubai

Het zwembad is onderdeel van Deep Dive Dubai en is 15 meter dieper dan de vorige Poolse koploper. Het is echter wel een elitaire aangelegenheid, want het is uitsluitend op uitnodiging te betreden. Deze duikattractie stelt zowel beginnende als professionele duikers in staat om naar een verlaten en overstroomde stad te zwemmen. Grote kijkruimtes op de lagere verdiepingen van het gebouw zorgen ervoor dat diners in het restaurant en andere kamers in de onderwateromgeving kunnen kijken.

Onderwater tafelvoetbal en arcade-machines

Bofkonten kunnen hun onderwaterdromen realiseren in een gecontroleerde duikomgeving. Het is absoluut veilig voor amateurs en is gevuld met maar liefst 14 miljoen liter warm water. Het is temperatuurgestuurd en heeft zelfs tafelvoetbaltafels en arcade-machines waar gasten onder water kunnen spelen. Duikers kunnen zichzelf een weg banen door een soort nieuwe onderwaterstad.

Het binnenzwembad is gehuisvest in een oestervormige structuur van 1500 vierkante meter, een knipoog naar de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten als parelduikland. Het zwembad doet ook dienst als onderwaterfilmstudio – de grootste in zijn soort in de regio. Een media-editing kamer is beschikbaar in de buurt in de faciliteit.

Het bevindt zich 25 minuten rijden vanaf het Dubai International Airport gelegen in Nad Al Sheba. Deep Dive Dubai is nu gepopend en biedt een verscheidenheid aan ervaringen, waaronder ontdekkingsduiken voor beginners, scubaduiken, freedives en duikcursussen en workshops voor alle niveaus van duikers.

Lijkt dit je wel iets? Breng een bezoek aan de website en wie weet hijs je jezelf binnenkort in een duikpap in het diepste zwembad ter wereld.