We behandelden de familie Meiland al vaker. De voormalige chateau-eigenaren zijn naast bn’ers ook échte ondernemers. Het inzicht in zakendoen zit in hun bloed en daarom schoof Erica aan bij het zakelijke YouTube-kanaal 7DTV. Hier ging ze in gesprek over ondernemen, het begin in de retail, de wereld van de tv-sterren, projecten die lopen en omgaan met social-media en de naamsbekendheid.

Erica en Martien Meiland’s ondernemersavonturen

Al sinds de jaren ’90 is ze samen met haar ex-partner Martien Meiland verschillende avonturen aangegaan. Begonnen met een winkel, maar monde vervolgens uit in een Frans bed and breakfast. In 2009 doen ze mee aan het programma Ik Vertrek, wat tien jaar later weer het startpunt markeert voor een tv-serie bij Talpa. Vanaf het moment dat Chateau Meiland werd uitgezonden zijn ze niet meer van de buis te slaan en zijn ze niet meer weg te denken uit het hedendaagse medialandschap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

De Meilandjes hebben zich in een aantal jaren opgewerkt naar de top van de Nederlandse tv-wereld. Het geld dat ze hiermee verdienen komt rechtstreeks in hun BV terecht en ze hebben nog een holding voor management. In de video van het YouTube-kanaal 7DTV stelt Ronnie Overgoor de vraag: “Ik hoef geen exacte cijfers, maar het is een miljoenenbedrijf toch? Denk ik? Waarop Erica antwoord: “ja, wij zijn een miljoenenbedrijf.” Om dat vervolgens meteen ietwat te nuanceren: “Niet heel veel miljoenen hoor.”

Verdeling tussen het stel en de kinderen

Erica en Martien zijn op papier de enige werknemers en delen de inkomsten 50/50, maar ook de dochters krijgen een “vergoeding” voor hun aandeel in de tv-optredens. Over welk bedrag dit gaat houdt ze liever voor haarzelf. Ook onthult Erica dat ze nu bezig met een webshop, maar wil nog niet uit de doeken doen wat daar te verkrijgen zal zijn. Ze hebben ook nog altijd een liefde voor de retail, waar dochter Montana middenin zit, en sluiten het niet uit, maar willen niet gaan concurreren met hun oudste dochter.