Iedereen die in Maastricht of contreien resideert zal de Sint-Lambertuskerk wel (her)kennen. Het is ook zo’n immens gebouw, dat je er haast niet omheen kunt, letterlijk en figuurlijk. Het volledig gerenoveerde bouwwerk huisvest hedendaags een modern laboratorium en een zeer bijzondere en transparante loft met in totaal wel 10 slaapkamers verdeeld over de 667 m² woonoppervlak.

Ruim loft in de Sint-Lambertuskerk

Dit loft met een indrukwekkend vloeroppervlak van maar liefst 667 m² en een inhoud van ruim 6.250 m³ en eigen tuin. De kerk gaat al meer dan 100 jaar mee, maar is in de afgelopen jaren voorzien van nieuwe fundamenten en voor “een veelvoud van de vraagprijs” gerestaureerd. Er wordt een koper gezocht die door het leven gaat als creatieve visionair, die wel raad weet om deze Maastrichtse kerk vanbinnen vorm te geven. Uiteraard kan er ook een interieurarchitect aan te pas komen, maar dat laten we over aan de koper.

Maastricht

De entree is aan de rechterzijde van de kerk. Doormiddel een ruim portaal met een gang tref je hier een tweetal kamers met ertussenin een badkamer. De linker ruimte wordt gebruikt als bijkeuken, de rechter als kantoor. Op de vloer ligt een fraaie laminaatvloer en de wanden zijn afgewerkt met glad stuc- en schilderwerk.

Maastricht

Elders is een grote woonkeuken met riant kookeiland, die is voorzien van alle moderne gemakken. Voorbij de keuken is de leefruimte met een indrukwekkend vloeroppervlak van circa 238m². De betonnen gevlinderde vloer is voorzien van vloerverwarming. De mergelstenen gewelven met oude muur- en plafondschilderingen zijn nog aanwezig zijn en schemeren het oude karakter door.

Drie afzonderlijke delen

De eerste verdieping bestaat uit drie afzonderlijke delen. Te beginnen zijn er 2 slaapkamers boven de entree. Deze verdieping is bereikbaar via de houten trap vanuit de entree/ hal. Het tweede onderdeel op de verdieping bevindt zich boven de keuken en een gedeelte van het leefgedeelte. Deze is bereikbaar via stalen trap vanuit de leefruimte. En het derde onderdeel op de eerste verdieping bevindt zich in de linker zijbeuk en is bereikbaar via de dubbele houten trap vanuit de leefruimte met in het midden een heuse glijbaan, voor de kids of degene die nog jong van geest zijn.

Het prachtige koepelplafond van glas in lood maken deze ruimte tot een bijzonder vertrek. Zowel in- als exterieur is het geheel volledig gerestaureerd en gemoderniseerd, waarbij met losse interieur elementen is gewerkt. Zoals je aan de foto’s kunt zien staat het er nog vrij leeg bij, maar daar kan jij binnenkort wellicht verandering in brengen. Het eerste wat we aanraden om het kleurrijke kleed bij het grofvuil te zetten, want dat is gewoonweg vloeken in de kerk.

Vraagprijs voor de loft in Maastricht

Het is de bedoeling om alleen het woongedeelte te verkopen, maar kapitaalkrachtige katholieken (of niet), kunnen ook aanstalten maken om de complete kerk over te nemen. Hoe dan ook, er is een vraagprijs van €6 miljoen op gevestigd, terwijl de loft alleen €1.900.000 bedraagt.