Ja, ja, het zat er al aan te komen, maar daar is ‘ie dan. De McLaren 765 LT Spider. Een limited edition beperkt tot slechts 765 exemplaren. In een gestaagd tempo rollen inmiddels de eerste klantverkochte exemplaren de showrooms van de dealers binnen. Als je geïnteresseerd bent, wees er dan snel bij, want op=op.

McLaren 765 LT Spider: voorspelbaar, maar wel mooi

De McLaren 765 LT Spider kent over het algemeen veel gelijkenissen met zijn coupé familielid. En op papier is de oplage ook nog gelijk aan de reguliere 765 LT. Ook van deze Spider-variant produceert McLaren officieel dus 765 exemplaren, gelijk aan het aantal van de 765 LT Coupé. Het grote verschil tussen de Coupé en de Spider zijn het dak. Het coupédak maakt plaats voor een inklapbare hardtop. De Spider is verkrijgbaar in vier kleuren: paas, turquoise, gifgroen en blauw

McLaren 765 LT

Ieder exemplaar wordt individueel genummerd, zoals McLaren ook de coupé voorzag van een unieke nummercode. Echter wil dat nog niet zeggen dat er niet meer van gaan komen. De Senna bestaan er meer dan de opgegeven 500 units en van de 620 R bouwde Mclaren minder exemplaren dan de in het interieur vermelde 350 stuks.

Inklapbare hardtop

Het grote verschil tussen de Coupé en de Spider heeft dus alles te maken met het dak. Het coupédak maakt plaats voor een inklapbare hardtop. De overkaping van de Spider kan zichzelf openen en sluiten in nog geen 11 tellen openen of sluiten. De transformatie van coupé in spider en vice versa kan in stilstaande positie en wanneer de auto onder de 50 km/h rijdt.

Alsnog veel gelijkenissen en ook de aandrijflijn is gelijk aan de dichte 765 LT. McLaren voorziet de 765 LT Spider namelijk ook van een 4,0-liter V8-motor met twee turbo’s. Dat levert 765 pk en 800 Nm aan trekkracht op. Onder ideale omstandigheden sprint de McLaren 765 LT Spider in 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. De 200 km/h staat na 7,2 tellen op de snelheidsmeter, terwijl de topsnelheid op 330 km/h ligt.

McLaren-765LT-Spider-3

De sportwagen weegt 1388 kg schoon en tot de gewichtsreductie te komen is er niet alleen veelvuldig gebruik gemaakt van lichtere materialen zoals titanium, koolstofvezel en alcantara. Uiteraard zijn er nog wat optionele functies en attributen aan te vinken, maar dat zal wel ten koste gaan van de algehele snelheid en acceleratie.

Alle 765 exemplaren zijn reeds vergeven en de vertegenwoordigers van de Engelse sportwagenbouwer wisten al een groot deel van de Spider-productie te verkopen. McLaren benadrukt dat het uitsluitend klantverkochte auto’s bouwt.

McLaren 765 LT