De Mercedes 600 Pullman is een geliefde auto en geldt als een beruchte luxeauto’s van zijn generatie. Het was lange tijd de duurste auto ter wereld en een geliefd vervoersmiddel voor allerhande prominenten, met name onder dictators scoorde deze uitgerekte Duitser goed. Zo reden onder anderen Saddam Hoessein, Kim Jong-il, Idi Amin, Nicolae Ceaușescu, Josep Tito en Ferdinand Marcos erin. Uiteraard is het geen vereiste om beroemd te zijn of een arm land te dictaturen om een Mercedes 600 Pullman te kopen. In veel gevallen wél een bankrekening met meer dan zes nullen, zoals hier.

Deze Pullman zit vol met Maybach techniek

Ook minder beruchte beroemdheden als David Bowie, Rowan Atkinson, Idi Amin, Eric Clapton, Josip Broz Tito, Ringo Starr, Jack Nicholson en Jeremey Clarkson gaven toe aan dit bakbeest. Maar we gaan het vanaf nu hebben over een enkel exemplaar. In 1972 werd deze Mercedes 600 Pullman (of W110) geleverd aan een onbekende kapitaalkrachtige uit Libanon. Had zomaar Moammar Mohammed al-Qadhafi kunnen zijn, al zouden de jaren overeen komen, maar dat is niet het geval.

Mercedes-Benz-Pullman-5

De Noord-Afrikaanse klant liet de Pullman antraciet grijs laten spuiten en de binnenkant was bekleed met blauw leder. In 2007 werd de auto door iemand anders in Malaga gekocht en hij mocht meteen door naar Mercedes-Benz Classic. Het grote verbouwen kon beginnen. En daarbij werden kosten noch moeite gespaard. In 2007 had Mercedes een submerk dat de concurrentie aan moest gaan met Rolls Royce. Inderdaad, Maybach. En het leek de nieuwe eigenaar van de 600 Pullman een leuk idee om die twee werelden met elkaar te verenigen.

Het opvallende panoramadak van de Maybach is volledig op maat gemaakt voor de Mercedes 600 Pullman en er is een glazen scherm dat de passagiers van de chauffeur scheidt ook. Technisch bleef de Pullman overigens ongewijzigd, dat wil zeggen dat de toekomstige eigenaar genoegen moet nemen 6,3 liter V8 met 250 pk, of een bedrijf er nog aan laat sleutel om het nog iets op te krikken.

Mercedes-Benz-Pullman-6

De wagen is gebouw in 1975 en is gespoten in de kleur pearly white, terwijl het interieur schittert in het het rood dankzij de Maybach AA51 garnet red leather bekleding. De automaat heeft 1200 kilometer op de teller staan en is klaar voor een nieuwe eigenaar.

Prijs van meer dan 2,3 miljoen euro

Alles heeft een prijs en in dit geval is ‘ie wel erg hoog. Voor het bedrag van €2.320.500,- kun je je dagelijks wanen als dictator of andere illuster persoon. Check hier de advertentie om te zien of jij bereidt bent om deze som geld op te hoesten.