Een Aston Martin Vanquish is al niet verkeerd, maar Zagato maakte de Britse bolide nog wat chiquer. Er zijn er maar 99 van gemaakt en om er een in Nederland tegen te komen is speciaal, want er stonden er slechts twee op Nederlands kenteken. Maar daar is er recent een aan toegevoegd, in de kleur white metallic. Numero 75/99.

De Aston Martin Vanquish Zagato

Omdat er Zagato achter staat is dit de duurste Vanquish Zagato van Nederland. De Aston Martin Vanquish is wel een van de laatste auto’s die een design make-over nodig heeft. Toch dachten ze bij Zagato dat er nog wel wat te verbeteren viel en we moeten zegen dat die versie ook echt smaakvol terecht is gekomen. Zagato zorgt er voor dat de klanten wat te kiezen hebben want ze leveren de Vanquish Zagato als Coupé, Volante, Speedster én Shooting Brake. Van elk werden 99 stuks gebouwd, behalve van de Speedster, met 28 exemplaren.

De adaptatie van Zagato heeft exact 603 pk, precies evenveel als een reguliere Vanquish S. Wat er onder de motorkap ligt vond het Milanese designbureau wel prima zo, dus hielden ze zich uitsluitend bezig met het esthetische vlak. Ze gaven de Britse bolide een enorme grille met Z-patroon, zijruiten die aan de voorruit verbonden zijn met een zwarte A-stijl, nieuwe achterlampen en het kenmerkende dak.

Vrijwel precies hetzelfde recept had Zagato al eerder toegepast op de V12 Vantage, met de V12 Zagato als resultaat. Geen punten voor originaliteit dus, maar wel punten voor wederom een geslaagd design. Gezien de prijs en de gelimiteerde oplage, is het best speciaal als je een exemplaar voorbij je ziet accelereren. Helemaal in Nederland, maar bij deze is die kans vanaf nu toch een stukje groter. Deze Zagato in de stijlvolle kleursamenstelling ‘escaping white metallic’ om precies te zijn.

Vanquish Zagato

Ondanks de schaarste van dit model in Nederland staan er volgens Autoblog al een rode en een matgrijze op geel kenteken. Het is wel meteen de duurste Vanquish Volante van Nederland. De nieuwprijs van dit exemplaar is namelijk op de kop af €832.961. Aanzienlijk meer dan de standaard Vanquish, maar goed, als geld geen rol speelt is het de upgrade meer dan waard. Want als kapitaalkrachtige ga je voor het mooiste van het mooiste, zoals deze Zagato.