Richard Branson maakte dit nieuws bekend, kort nadat Bezos en zijn rivaliserende bedrijf Blue Origin hebben aangekondigd dat de CEO van Amazon op 20 juli, samen met vijf medepassagiers, naar de ruimte zal reizen. Ruim 100.000 mensen hebben een symbolische petitie getekend om multimiljardair Jeff Bezos niet naar aarde terug te laten. Hoe de goegemeente zal reageren op Branson, moet zich nog uitwijzen.

Richard Branson wordt de eerste miljardair in de ruimte

Terwijl de ruimtewedloop tussen de rijkste mannen ter wereld voortduurt, lijkt zakenmagnaat Richard Branson aan het langste eind te trekken. Virgin Galactic van Branson kondigde aan dat de volgende testvlucht op 11 juli zal worden gelanceerd en dat de oprichter van het bedrijf een van de zes passagiers aan boord zou zijn, slechts een paar dagen voordat concurrent Jeff Bezos zichzelf naar de ruimte lanceert.

“Ik ben altijd een dromer geweest. Mijn moeder heeft me geleerd om nooit op te geven en naar de sterren te reiken”, zei Branson via Twitter . “Op 11 juli is het tijd om die droom werkelijkheid te laten worden aan boord van de volgende ruimtevlucht van Virgin Galactic .” Terwijl Bezos eerder liet weten: “Sinds ik vijf jaar oud ben, droom ik over een reis naar de ruimte. Op 20 juli ga ik ook daadwerkelijk op zo’n reis, samen met mijn broer.”

Mocht de missie van Branson succesvol blijken te zijn, dan zal hij Bezos met negen hele dagen verslaan en de eerste miljardair worden die met het schip van zijn eigen bedrijf naar de ruimte afreist. Deze vlucht zal de de vierde reis naar de ruimte markeren voor Virgin Galactic. Hun raketschip zal vanuit New Mexico opstijgen en de Britse miljonair, vooral bekend van Virgin Group, zal worden vergezeld door vijf medewerkers van het ruimtevaartbedrijf – te zien op de kopafbeelding.

Elon Musk

We zijn echter nog een naam vergeten te noemen. Zodra we het hebben over de ruimte en miljonairs kan deze naam natuurlijk niet uitblijven: Elon Musk. De Zuid-Afrikaan heeft laats zijn allerlaatste huis in de verkoop gezet, woont nu in een minuscuul pref-huis, om zich volledig te richten op creëren van een kolonie op Mars. Musk zal het met zijn SpaceX dus op geheel eigen wijze doen. Zijn bedrijf stuurt al wel sinds 2020 mensen de ruimte in. Als het aan Musk ligt, staan binnen vijf jaar de eerste vrachtruimteschepen op Mars. In 2024 zal hij beginnen met het bouwen van een kolonie