Deze rietgedekte design-villa is gebouwd in 2020 en heeft meteen ook alles waar een modern huis tegenwoordig uit bestaat, om maar iets te noemen: visgraatvloeren, houten balken, stalen deuren, het gebruik van natuursteen, veel effen kleuren en een kookeiland. Cliché? Ja. Is dat erg? Nee.

Rietgedekte design-villa in de provincie Utrecht

Het is gelegen in Elst, in de buurt van Rhenen, en het terrein is te bereiken via elektrische toegangspoort en oprijlaan die leidt naar de inpandige garage. Aan de achterzijde kan volop worden genoten van de royale terrassen en het centraal gesitueerde zwembad met badhuis. Het verwarmde zwembad is volledig automatisch afsluitbaar en heeft optimale privacy. Het badhuis is verdeeld in een overkapping/veranda en heeft nog buitendouche in de luwte van de bijwoning. De terrassen en het zwembad zijn omringd door een strak aangelegd gazon bestaande uit houten hekwerken en is volledig omheind.

De karakteristieke glooiende lijnen van de kap dragen op deze verdieping extra bij aan de unieke sfeer wanneer men de overloop via de trap of de lift betreedt. De master bedroom beschikt niet alleen over een geweldige sfeer en geweldig uitzicht, maar ook over maatwerk garderobekasten en toegang tot de halfopen badkamer.

Ook bij de sanitaire ruimte is alles spik en span. In deze badkamer is er de beschikking over een vrijstaand ligbad en alle andere standaard voorzieningen die je mag verwachten van een nieuwbouw villa. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot een bescheiden balkon met fraai uitzicht over de eigen tuin en het aangrenzende natuurgebied.

Garage voor luxe sportwagens

Het souterrain is te bereiken via het trappenhuis, maar nog beter: via de lift. Hier tref je een riante parkeerruimte voor meerdere auto’s. Deze is voorzien van een brede hellingbaan (met flauwe hellingshoek), waardoor deze ook uitstekend toegankelijk is voor luxe sportwagens. Ook is hier nog een fitness-ruimte, omvangen door strakke wanden en plafonds, een doorlopende gietvloer en ook hier zorgen de robuuste houten balken voor de kenmerkende sfeer.

In deze designboerderij is het (ondanks alle clichés) prima vertoeven en dat met een prijskaartje van €2,15 miljoen.

Rhenen-villa-6