In Oost-Europa kan je in heel wat pareltjes terecht om onderdak te vinden. Daarnaast is het hier veelal voordeliger in vergelijking met West-Europese bestemmingen. Het een uiteraard luxer en karakteristieker dan het ander. Wat dacht je van het Matild Palace,- een UNESCO-werelderfgoed in Boedapest. Na de renovatie die vijf jaar in beslag nam is het gebouw heropend als hotel.

Hongaars werelderfgoed in Boedapest omgetoverd tot hotel

Het voormalige keizerlijke paleis heeft een ingrijpende transformatie ondergaan en is nu uitgegroeid tot een luxe hotel met 130 kamers, bestaande uit 111 kamers en 19 suites. De renovatie een mix van antieke en moderne luxe suites die allen zijn versierd met meerdere verdiepingen, kroonluchters en 360-graden uitzicht over de Hongaarse hoofdstad.

Matild Palace heeft een kenmerkende sfeer die representatief is voor het Hongaarse erfgoed en werd gebouwd tijdens het Belle Epoque-tijdperk, in 1902. Tegenwoordig zet het hotel zich in om gasten te inspireren met zijn rijke geschiedenis, cultuur en levensgenieter uitmuntendheid. Het combineert een naar eigen zeggen een “luxueuze omgeving met authentieke ervaringen en dient als de meest spectaculaire toegangspoort tot het verkennen van de magie van Boedapest.”

Gasten van het hotel kunnen ontspannen in de Swan Spa van het hotel, dineren in een van de restaurants onder leiding van Wolfgang Puck, of genieten van een cocktail in de bar op het riante dakterras of de geheime ‘drankbibliotheek’. Net waar je behoefte aan hebt.

Boedapest

Zorgvuldig vervaardigd eigentijds meubilair maakt plaats voor enkele van de meest spectaculaire en opvallende kenmerken van de Maria Klotild Royal Suite, waaronder handgemaakte en ontzagwekkende kroonluchters, uniek ontworpen banken en een op maat gemaakt bureau.

Philipp Weghmann, vice-president en wereldwijde merkleider van The Luxury Collection, zei hierover: “Het pand stelt onze gasten in staat om de fantasie van het leven in een koninklijk paleis te realiseren, verheven met moderne voorzieningen en onberispelijke service, en we kijken uit naar verwelkomen ze terwijl ze deze tijdloze en inspirerende stad ontdekken.”

Later in het jaar zal het pand ook hedendaagse cabaretvoorstellingen en sociale evenementen voor het grote publiek organiseren. Verblijven in het Matild Palace beginnen bij om en nabij de 460 euro, inclusief ontbijt.