Oké, je woont wel mijlenver van de rest van de bevolking, maar wat heb je als autoliefhebber nog meer nodig dan je gezin en al je trouwe vierwielers? Het droomhuis van iedere autoverzamelaar biedt een geklimatiseerde ondergrondse garage van1 1145 vierkante meter met ruimte voor 70 auto’s, een Tesla-oplader, een ouderwetse benzinepomp, autowasstraten (net iets anders dan bij dit unieke huis) voor binnen en buiten en een Dynamometer-analysator – allemaal genesteld tussen de bergen in de Amerikaanse staat Montana, tegen Canada aan.

Alles aanwezig om een petrolhead in z’n nopjes te houden

“Dit is de gouden standaard voor garages voor autoverzamelaars”, zegt listing agent Stacy Ossorio van Engel & Völkers Big Sky. “De leukste functie is de bedienbare Sunoco-benzinepomp.” De eigenaar, Tom Gerrard, had een verzameling oldtimers uit de jaren 50 en 60 in perfecte staat. Afgelopen zomer is hij overleden, waardoor zijn landgoed in de wildernis van Montana te koop staat. Het wordt aangeprezen als “een van de laatste ongerepte gebieden in Big Sky.”

autoverzameling

Samen met het 836 vierkante meter grote hoofdgebouw en de ondergrondse garage omvat het eigendom van North Fork Road een gastenverblijf, een conciërgewoning en een opslaggebouw. Het huis werd in 1987 gebouwd door en op het moment dat de eigenaar van toen zijn ranch verkocht, bleef dit uitgelezen stuk land van meer dan 8 hectare voor zichzelf over. Tom Gerrard kocht het over in 1997 en bleef daar to zijn overlijden. “Toen dit pand op de markt kwam, heeft hij het meteen gekocht.””Tom had een scherp oog voor de beste activa in zijn klasse”, en hij is degene die de enorme garage voor zijn autocollectie heeft gebouwd.

garage

“Tom serveerde daar vroeger diners voor 100 mensen, voor lokale goede doelen”, voegde ze eraan toe. “Het is echt een coole ruimte die je nergens anders kunt vinden en die iemand anders kan gebruiken.” Het huis van 9000 vierkante meter heeft vier slaapkamers, drie volledige badkamers en twee gedeeltelijke badkamers. Er is ook een gastenverblijf voor vier personen en een conciërgewoning met één slaapkamer.

Privé met 360-graden uitzicht over de wildernis

Het pand is vrij privé, met 360-graden panoramisch uitzicht op Big Sky, Lone Mountain en de Gallatin Range. Zwevende trappen leiden naar het hoogste niveau van het huis en de woning wordt gemeubileerd verkocht. Architecturale en ontwerpdetails omvatten zwevende trappen naar het hoofdniveau, kathedraalplafonds, extra grote ramen, houten lambrisering, een open woonkamer met een grote stenen open haard en een buitenterras. De inrichting hadden we haast niet lelijker kunnen bedenken, maar de voorzieningen én de deuren zijn wel erg fraai.

Naast de ondergrondse garage zijn er voorzieningen als een houtgestookte open haard, een fitnessruimte en een paviljoen met een bubbelbad. Engel & Völkers zal de verkoop in goede banen leiden en vragen er $11 miljoen voor, omgerekend komt dat uit op €10.157.700,00.

benzinepomp garage