Helaas kan er nog niet veel gereisd worden. Dankzij Instagram is het idee van een roadtrip er echter een geworden waar iedereen enthousiast van wordt. Van een lange reis door het land met je vrienden of een reis naar het dichtstbijzijnde strand met het gezin, de opties zijn talrijk. Internationaal reizen zal voorlopig niet op de kaart staan, maar dat moet je er mede dankzij dit lijstje niet van weerhouden om je reislust aan te wakkeren. Dit zijn de meest ‘Instagrambare roadtrips’ ter wereld, volgens Tatler.

6. Blue Ridge Parkway, VS, 755 km; 1.874 foto’s per km

We beginnen in Amerika. De Parkway is het langste lineaire park van Amerika en loopt 755 km door 29 provincies van Virginia en North Carolina en verbindt Shenandoah National Park met Great Smoky Mountains National Park. Deze prachtige plek wordt geflankeerd door oude boerderijen en steden in combinatie met een prachtig landschap in vurige tinten. Per kilometer worden er jaarlijks liefst 1874 foto´s van op Instagram gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blue Ridge Parkway (@blueridgenps)

5. Chapman’s Peak Drive, Zuid-Afrika, 8,9 km; 5.480 foto’s per km

Chapman’s Peak Drive is een van de meest spectaculaire kustritten ter wereld. Het is helemaal betoverend dankzij de aanwezigheid van walvissen en dolfijnen die in de diepblauwe wateren van de Atlantische Oceaan aan de ene kant en het Kaapse Schiereiland aan de andere kant spetteren. Het staat liefdevol ook wel bekend als “chappies” in Kaapstad. De foto´s spreken voor zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Secret Cape Town (@secretcapetown)

4. Hai Van Pass, Vietnam, 21 km; 6400 afbeeldingen per km

De hoogste bergpas van heel Vietnam – de Hai Van Pass – staat bekend als een “lint van perfectie” en werd ook wel een van de “beste kustwegen ter wereld” genoemd. Het adembenemende uitzicht op de Zuid-Chinese Zee maakt het tot een schilderachtige route en een voorkeurskeuze voor zowel motorrijders als selfie-nemers. Per kilometer worden er jaarlijks 6400 afbeeldingen op Instagram geplaatst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door • Gaia Amaranta • (@gaia.amaranta)

3. Jebel Hafeet, Verenigde Arabische Emiraten, 12 km; 7100 foto’s per km

Met 60 bochten en een stijging van ongeveer 1.2 kilometer voet op 16 kilometer afstand, is dit stuk weg een ware trekpleister. Het is een rit van 2,5 uur die je naar de top en het paleis brengt voor zonsondergang. Zeggen dat het verbluffend is, is een understatement. Beweren dat er geen Instagram-filters nodig zijn, is juist. Een bonus aan het einde van de weg is een paleis van de heersers van het land, wat een prachtig fotomoment is dat vaak op Instagram wordt vastgelegd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Al Ain Times (@alaintimes)

2. Big Sur, VS, 140 km; 8520 foto’s per km

Spectaculaire natuurlijke kenmerken en ongerepte landschappen maken deze kronkelende tweebaansweg tot een perfecte locatie voor een roadtrip die het beste van twee werelden biedt. Aan de ene kant bergen en aan de andere kant uitgestrekte uitzichten op de oceaan met eindeloze fotomogelijkheden voor bezoekers. Walvissen, vuurtorens, de Bixby Bridge; het zijn allemaal dingen waar de fervente Instagrammer kiekjes van maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Big Sur (@bigsurcalifornia)

1. Great Ocean Road, Australië, 16,5 kilometer; 1340 foto’s per km

Deze route strekt zich uit over 242 kilometer en brengt een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, scheepswrakverhalen en surfcultuur voort. Het is de meest Instagrambare weg op aarde. De vaak veranderende en dramatische landschappen en uitzichten maken het de beroemdste kustreis van Australië, die je laat kennismaken met de iconische 12 apostelen, rotsstapels die spectaculair oprijzen uit de neerstortende Zuidelijke Oceaan en natuurlijk koala’s.