“A work of art you can live in! Niet voor niets schitterde deze zeer bijzondere villa al in tal van internationale architectuurmagazines en op televisie: Ringvaartweg 227, aangenaam,” aldus de makelaar van dienst. Klinkt verrukkelijk, maar toch blijkt het een helse opgave om een koper aan te trekken. In 2018 maakte dit artistieke stulpje z’n entree op de vastgoedmarkt voor een prijs van €3,5 miljoen. Dat werkte niet, dus mikken ze nu lager, 6 ton welteverstaan.

Uitverkoop op kunstzinnige villa in Rotterdam

Het overduidelijke thema binnenin is wit en kan worden verlicht door de grote raampartijen. Dit wordt geaccentueerd door kleurrijke kunststukken en felle kleuren. Over smaak valt niet te twisten, maar opmerkelijk is het vast en zeker. Dat geldt buiten het interieur om, ook voor de buitengevels, met een opvallende driehoekige structuren.

Tuin Rotterdam

Met een woonoppervlak van 450 m² is er in ieder geval genoeg te zien. Neem bijvoorbeeld die woonkamer, waar de bank, die haast de hele living in beslag neemt, nogal eigenaardig is gesitueerd. Hetzelfde geldt voor de badkamer met het vrijstanande bad die pontificaal in de ruimte is geplaatst.

Elders is er onder de kapconstructie nog een speelse overloop met nog een plek om te slapen. In totaal huist deze villa vier slaapkamers waarvan één master-bedroom en drie moderne badkamers, met elk een ander motiefje.

Buitenleven voor gevorderden

Als buitenmens kom je in dit gedeelte van Rotterdam ook wel aan je trekken, met de ruime veranda, vijverpartij, dubbele buiten open haard, jacuzzi, groentekas, boomhut en een steiger om een sloep aan te meren aan de Ringvaart. Ook is er nog een verwarmd tuinhuis van circa 30 m², compleet met badkamer. Het perceel strekt zich uit over 2.590 m², dus is er genoeg ruimte voor eigen invulling. 

jacuzzi

Maar voor dat zover is: momenteel is het nog in eigendom van palmoliehandelaar Alfons van der Aa die dus nu €6 ton korting geeft. Ringvaartweg 227 wordt momenteel genoteerd door de makelaars van Hulstkamp Christie’s Makelaars en wordt aangeboden voor € 2.900.000. 

bank Rotterdam