De droom om te verhuizen en een nieuw leven te starten tussen de wijngaarde en tomaten is voor velen een droom, maar weinigen verwezenlijken ‘m ook echt. Dit kan doordat er nieuwe drom op komen dagen, maar ook financiële tegenslagen kunnen roet in het eten gooien. In het Italiaanse dorp Biccari zal dat geen probleem vormen.

€7.500 voor een woning een pitoreske Italiaans dorpje

inderdaad, de huizen in dit dorpje gaan van de hand voor maar €7.500. Instapklare woningen onder de zon voor een spotprijs. Wat is het addertje onder het gras, zou je jezelf kunnen afvragen, maar die lijkt er niet te zijn. Via deze weg wil burgemeester Gianfilippo Mignogna voorkomen dat Biccari, in de buurt van Foggia, een Italiaans spookdorp wordt.

Italiaans dorp

Biccari worstelt al langer met het probleem van een forse leegloop, omdat toenmalige inwoners veelal vertrekken vanwege de schaarse werkgelegenheid in de omgeving.

In de jaren ’50 behaalde het dorp een piek van 5000 inwoners. “Nu zijn we amper nog met 2000”, vertelt Mignogna aan CNN. “Het is een open wond, een gestaag fenomeen. De lokale bevolking blijft weggaan en hoewel de meesten in de zomer terugkwamen om de stad te bezoeken, doen ze dat nu niet meer. Veel bewoonbare huizen staan ​​leeg en raken verwaarloosd.”

Italiaans dorp

“We zijn een waar paradijs, ideaal voor mensen die het kalmer aan wensen te doen”, voegt Mignogna daaraan toe. “De frisse lucht en de schitterende omgeving vormen een natuurlijke detox, ver weg van de drukte, de chaos en de vervuiling.”

Geïnteresseerden kunnen hier terecht

Het gaat om zo’n 20 instapklare woningen, waarvan de goedkoopste voor slechts 7.500 euro worden aangeboden. De andere prijzen varièren tussen de 10.000 en 13.000. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met burgemeester Mignogna via sindaco@comune.biccari.fg.it of een bezoek brengen aan de website van de gemeenste.

Wie groter wilt uitpakken en meer te besteden heeft kan ook gaan voor deze Italiaanse wijngaarde.