De dag beginnen met een kop koffie is voor veel stervelingen vaste prik. Maar in ons drukke bestaan komt het weleens voor dat je er in alle haast van de ochtend niet aan toekomt. Dan maar een bakkie meenenen voor onderweg of nog even snel langs de koffiezaak. Nou, wanneer de standaard uitvoering van je lokale koffietentje niet meer high-class genoeg voor je is, dan Louis Vuitton wel een oplossing.

Dankzij Louis Vuitton drink je koffie onderweg in weelde

In de loop der jaren hebben we gezien dat het modehuis de grenzen verlegde van wat sociaal acceptabel en fysiek mogelijk is in de mode en Louis Vuitton spant de kroon. Na een hele reeks opmerkelijk artikelen, wordt er weer iets aan toegvoegd: Coffee Cup Pouch. De LV Coffee Cup, onthuld als onderdeel van de Virgil Abloh’s Everyday LV Fall/Winter 2021-22 show. Het is subtiel, gedrongen en volledig verstoken van enige functie.

Louis-Vuitton-koffiehouder-2

De houder is voorzien van het welbekende rundleer dat we gewend zijn van het Franse huis, met 19 cm in lengte en is voorzien van het iconische LV-logo op de voorkant én in het midden – naast de cartoonachtige tekst van de merknaam. Je vindt het monogram ook overal in het ontwerp, zo ook op de wit lederen deksel, die dan weer wel een functie heeft. Om morsen tegen te gaan is de houder verzegeld met een dubbele ritssluiting.

“Virgil Abloh (ontwerper van Louis Vuitton, red)  speelt met de elementen van de dagelijkse ochtendroutines en ontwerpt een trompe-l’oeilzakje dat eruitziet als een extra groot koffiekopje. Het kan met de hand worden gedragen of crossbody worden gedragen dankzij de riem”, aldus het merk.

Daar kan je ongeveer 850 koppen koffie voor halen

Qua hardware heeft de Louis Vuitton Coffee Cup alle premium functies en add-ons die je van het Franse luxehuis mag verwachten. Het bevat mat-bruine hardware en een afneembare en verstelbare schouderriem. Terwijl je voor een doorsnee koffie nog geen 3 euro kwijt bent, kost deze bruine koffiehouder liefst $3.000, circa €2.554. Check het hier.