In de vorige eeuw had Nederland de Rijkspolitie – welke rond reed in Porsche 911’s. Dat kenmerkte zo ongeveer de hoogtijdagen voor de Nederlandse politie wat betreft het wagenpark. Heden ten dagen moeten Nederlandse politieagenten het stellen met een Volkswagen Touran of een Golf – niet slecht, maar het kan beter. In andere landen worden politieagenten soms verwend met ongekend snelle bolides. Wij gingen op zoek naar de duurste politiebolides en dit is het resultaat.

Dit zijn de 10 duurste politieauto’s ter wereld

Politieauto’s komen in veel verschillende vormen, kleuren en prijsklassen. Het zijn vaak snelle auto’s die in staat moeten zijn om al het nare gespuis van de wegen te plukken. Het is dus niet geheel vreemd dat het lijstje dat we jullie hier laten zien enkel en alleen bestaat uit extreem snelle bolides. De minst dure auto is er een die bovengemiddeld snel is en de duurste? Tja, die is gewoon extreem op alle fronten.

10. Porsche Panamera – €150.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

De eerste in het rijtje is van Duitse makelij – en er zullen nog vele volgen. In Qatar werd besloten dat het een goed idee was om een vloot Panamera’s aan te schaffen voor de politiemacht en om dat wat meer kracht bij te zetten werden er ook een aantal Cayenne’s besteld. Het lijkt misschien een extreme grote investering, maar de overheid van Qatar schijnt aandeelhouder te zijn in het merk Porsche en tevens een aardig pakket aandelen te beheren binnen de Volkswagen Groep. Het is dus vast een lucratieve deal geweest.

 

9. McLaren MP14-12C – €195.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Deze McLaren MP14-12C is de eerste van vele sportwagens uit het wagenpark van de politie in Dubai. De McLaren is onderdeel van een zeer recentelijke uitbreiding van het wagenpark en geloof ons als we zeggen dat dit nog de meest beschaafde auto uit het totaalplaatje is.

8. Lamborghini Gallardo – €210.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

In 2004 doneerde het Italiaanse automerk een x-aantal Lamborghini Gallardo’s aan de Italiaanse politiemacht. De snelle sportwagen – topsnelheid ongeveer 310 km/u – werd na uitvoerig overleg ingezet als emergency equipment. Men gebruikte de auto voor het verlenen van eerste hulp en het snel verplaatsen van communicatiesystemen. Vanwege de snelheid was en is de Gallardo daar uitermate geschikt voor.

7. Lamborghini Huracan – €211.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Juist, een Lamborghini Gallardo gaat inmiddels alweer wat jaartjes mee en dat vraagt om vernieuwing. Dus ontwikkelde Lamborghini een speciale Huracan LP610-4 voor de Italiaanse politie. Waar veel van de auto’s in dit lijstje vrijwel niet in actie zullen komen, is deze Lambo wel degelijk ingericht op het gebruik. Zo is de auto voorzien van state-of-the-art videoapparatuur en heeft deze een gekoelde ruimte voor orgaantransport. Iets wat in een auto met deze specificaties geen probleem mag zijn.

6. Ferrari FF – €340.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Evenals de McLaren van hierboven is ook deze bolide onderdeel van de politie van Dubai (hoe kan ’t ook anders). We zijn nog steeds niet aanbelandt bij hun meest extravagante voertuig, toch mag deze Ferrari FF er wel degelijk wezen. Het zal zeer onwaarschijnlijk zijn dat deze auto ooit ingezet wordt voor filmische achtervolgingen. De auto’s van dit kaliber worden voornamelijk ingezet als patrouille in toeristische gebieden. Leuk voor vakantiefoto’s bijvoorbeeld.

5. Lamborghini Aventador – €380.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Nog even en we hebben praktisch de volledige Lamborghini familie gehad. Deze Aventador is absoluut geen misselijke auto. Met een krachtige V12 die goed is voor 690pk ben je redelijk eenvoudig bij te houden door de politie van Dubai – ja, ook deze behoort tot hun wagenpark. De auto is evenals de andere voorbeelden in het wit/groen uitgedost en los van het feit dat ie bloedje snel is, is het ook een statussymbool.

4. Audi R8 GTR – €425.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

We verlaten de woestijn even om terug te keren naar onze Oosterburen: Duitsland. Deze Audi R8 GTR is een knap staaltje techniek gemaakt door het tuningbedrijf ABT. De Audi is met z’n V10 en 612 paarden een goede competitie voor iedereen die probeert weg te rijden voor de Polizei. 0 tot 100 in slechts 3,2 seconden dus ben maar niet bang dat je de politie van je af kunt schudden. Al is de verwachting niet dat je ‘m ooit in het echt zal spotten aangezien het meer een paradepaardje voor ABT is.

3. Mercedes-Benz Brabus Rocket CLS – €490.000

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Je zou op dit niveau van het lijstje misschien niet meer zo snel een Mercedes aantreffen en zeker geen CLS – tenzij je wist van het bestaan van de Brabus Rocket. De auto is een samenwerking tussen het Duitse Ministerie van verkeer en veiligheid en de vereniging van Duitse autotuners om te bewijzen dat tunen op een zeer veilige en verantwoorde wijze plaats kan vinden. Ook hier dus niet echt de intentie om de Duitse politie uit te rusten met dit beest. Met 720pk en een topsnelheid die ver boven de 300km/u uit stijgt wil je dit niet achter je aan hebben.

2. Bugatti Veyron – €1,4 miljoen

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Juist, we waren heel even weg uit Dubai, maar niet voor lang. Deze Bugatti Veyron is – hoe kan het ook anders – een van de twee absolute pronkstukken van de politie uit Dubai. Voor lange tijd was de Bugatti ’s werelds snelste productie-auto. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het nog steeds redelijk beangstigend is om criminele misstappen te begaan wetende dat deze Bug achter je aan kan komen.

1. Aston Martin One-77 – €1,7 miljoen

's werelds duurste politieauto's Pure Luxe

Het absolute pronkstuk en één van de slechts 77 keer geproduceerde auto’s is deze Aston Martin One-77. Een auto die zijn weerga niet kent en waar menig verzamelaar voor achter het net heeft gevist, maar welke toch maar mooi op de eigendomspapieren van de politie in Dubai staat. Deze Aston Martin is vooralsnog de absolute topper binnen hun collectie, maar dat zal niet lang zo zijn. Dubai wil graag pronken met de grote welvaart en hoe kan dat beter dan met dit soort politieauto’s? Verwacht dus beslist meer toppers in het groen/wit.

Bron: Luxatic
Bron: Exoticcarscollection