Ze passeren wel vaker de revue, maar dit soort regenboog-horloges zij uiteraard niet bestemd voor het grote publiek, en dan doelen we nog niet eens op de kosten. Desalniettemin komen diverse, gevestigde namen in de horlogerie, zoals Rolex met de Daytona Rainbow, aanzetten met dit soort kleurrijke modellen. Hublot is de nieuwste uitdager die de strijd aan durft te gaan met de concurrentie en introduceert twee versie van de Big Bang Tourbillon.

Hublot Big Bang Tourbillions

In tegenstelling tot de Big Bang Unico Full Baguette King Gold Rainbow, zijn de nieuwste modellen van het Zwitserse horlogemerk bedekt met edelstenen in alle kleuren van de regenboog. Niet is overgeslagen: van de kast tot de wijzerplaat en de armband.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hublot (@hublot)

De twee nieuwe Big Bang Tourbillon-modellen zijn verkrijgbaar in King Gold (roségoud) of witgoud –  elk bezet met 36 karaats veelkleurige edelstenen. Hublot zegt dat 1200 uur werk gaat in het selecteren, snijden en plaatsen van de stenen voor ieder individueel exemplaar.

Hublot

In totaal 484 baguette-geslepen edelstenen zijn geïntegreerd in het uurwerk horloge. Denk aan rode robijnen, fuchsia roze saffieren, ultraviolette amethisten, bladgroene tsavorieten, citroengele saffieren en feloranje saffieren.

Gecompliceerd uurwerk met 243 onderdelen

De Hublot Big Bang Integral Tourbillon-kast meet 43 mm en bevat de Calibre Hublot HUB6035. Naast het tijdrovende selectieproces is het ook een zeer gecompliceerd priegelwerk: het bestaat uit 243 componenten en biedt een gangreserve van 72 uur. Het uurwerk is van beide kanten zichtbaar dankzij de geskeletteerde wijzerplaat en de transparante achterkant van saffierglas, waardoor het mechaniek te zien is.

Prijzen van de twee edities

Beide versies van de nieuwe Hublot Big Bang Integral Tourbillon zijn even ‘scherp’ geprijsd: $ 790.000 per stuk, omgerekend zo’n €673.396,00 duizend.

Hublot