Het indrukwekkend oude Lympne Castle, een enorm stenen fort dat uittorent boven de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk, is na z’n 700 jarige bestaan op de markt gebracht. Het 13e eeuwse kasteel, met latere toevoegingen in het midden van de 14e en 15e eeuw en in de vroege jaren 1900, werd begin augustus door makelaardij Savills aangeboden.

Stijgende prijzen van landhuizen in het Verenigde Koninkrijk

Grote landhuizen in het Verenigde Koninkrijk worden alsmaar duurder, wegens het feit dat potentiele kopers meer vierkante meters en gemakkelijke toegang tot de natuur zoeken. In de high-end markt stijgen de prijzen van woningen boven de £2 miljoen (zo’n €2,336 miljoen) als nooit tevoren, volgens een rapport van juli van de makelarij Savills. In het tweede kwartaal van 2021 concludeerde zij een jaarlijks groepercentage van 12,9%, dat is meer dan in de afgelopen tien jaar.

Lympne Castle

Lympne Castle maakt daar ook onderdeel vanuit en is geïdentificeerd als monumentaal erfgoed. Het kasteel, dat zo’n 1765 vierkante meter inneemt, heeft nog altijd een klassieke kathedraal en balkenplafonds, muren met houten panelen, een grote hal, wenteltrappen, twee torens en uitzicht over de Engels Kanaal richting de Franse kust. Uiteraard was dit ook een populaire locatie voor trouwerij en andere bijeenkomsten.

kasteel

Foto: Savills

“De kans om je eigen kasteel te bezitten met uitzicht over het Kanaal naar Frankrijk komt niet vaak voorbij”, zei Will Peppitt, hoofdverkoop van Savills.. Volgens het register van beschermde gebouwen staat Lympne Castle op de monumentenlijst en werd het voor het eerst vermeld op 29 december 1966 en staat op zo’n 55,44 hectare grond.

Kasteel op perceel met stallen, vier bijgebouwen en een zwembad

Op het perceel staan, naast het gigantische kasteel, nog vier huisjes, ommuurde tuinen, gazons, terrassen, stallen en een zwembad. Aan de zuidwestelijke grens van het landgoed zijn de overblijfselen van een ander, nóg ouder kasteel, zo’n 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen, aldus de makelaardij.

De grootte en de historische waarden brengen een vraagprijs met zich mee van £11 miljoen. Ga naar het aanbod door hier te klikken. Daar vind je ook een video en meer beelden van het gedateerde fort.

 

kasteel

Foto: Savills