Heritage Customs is de enige fabrikant ter wereld die zich uitsluitend richt op en specialiseert in de Land Rover Defender en het assortiment gesmede lichtmetalen velgen is speciaal ontworpen voor de nieuwe Defender. Winston Gerschtanowitz viel voor de charmes en ethiek van deze Nederlandse autobouwer en klopte bij hen aan voor een speciaal model. Het resultaat is een ‘one-off’ Heritage Customs Valiance.

Winston Gerschtanowitz

Voor onze fysieke uitgave van Pure Luxe 06 spraken we Gerschtanowitz in het Tuschinski Theater, waarin hij ons vertelde: “Ik sta op zaterdag op het hockeyveld met de kinderen en de zondagochtend is echt heilig. Op zondagavond gaan mijn vrouw en ik vaak op pad.” Nou, dat kan hij binnenkort gaan doen op een unieke wijze: met zijn nieuwe one-off Heritage Customs Valiance, gebaseerd op Defender 110 P400e.

Defender

Deze Heritage Customs Valiance is in opdracht van de televisiepresentator en acteur gebouwd en is voorzien van gesmede 22 inch diamantgeslepen Space Cowboy wielen. Het exterieur en interieur zijn gespoten in Santorini Black en het interieur is volledig opnieuw gestoffeerd in zwart leer en Alcantara. Deze Heritage Customs Valiance is gebaseerd op een nieuwe Land Rover Defender 110 P400e PHEV.

Winston Gerschtanowitz

Heritage Customs hebben de Valiance op verzoek van Gerschtanowitz het dashboard, de deurgrepen, de onderste luidsprekerkappen en een selectie van andere elementen in Santorini Black gespoten. “Zwart leer en Alcantara werden toegepast om de stoelen, deurpanelen, bovenste luidsprekerkappen en dashboard te bekleden, met een contrasterend stiksel in gebroken wit afgewerkt,” vertelt Niels van Roij, auto-ontwerper en mede-eigenaar van Heritage Customs. “Op de hoofdsteunen is een lasergegraveerd, in plaats van geborduurd, Heritage Customs-logo te vinden. Het zorgt voor bijzondere tactiele eigenschappen en een ingetogen en unieke esthetiek. De geëtste decoratieve plaat in de achterklep heeft een diep 3D-effect van kleine vierkantjes.”

Heritage Customs Valiance

De prijzen voor een Heritage Customs Valiance special build zijn beschikbaar op aanvraag en alle projecten zijn geheel op maat gemaakt in samenspraak met de toekomstige eigenaren. Het ontwerp- en bouwproces van de Heritage Customs Valiance duurt ongeveer anderhalve maand. De prijzen voor Valiance beginnen vanaf €90.000,-, maar tel daar voor een op maat gemaakte versie maar een aardig som bij op.

interieur Winston Gerschtanowitz